Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2023 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Malachovská o začiatkoch v šoubiznise, manželovej chorobe aj rozvode dcéry: Veľmi nás to zabolelo

Vyše štyridsať rokov je súčasťou televízneho sveta a vraj sa jej splnili všetky sny. Moderátorka Iveta Malachovská (57) je nominovaná v ankete Slovenka roka V kategórii Médiá a komunikácia, čo ju veľmi potešilo a zároveň vrátilo do minulosti. Zaspomínala si na časy, keď v šoubiznise začínala, prezradila recept na šťastné manželstvo aj to, komu chýba pokora.

Vyše štyridsať rokov robíte v televízii. Ako sa za tú dobu zmenila?

Zmenila sa práve všetkým okolo nás. Keď si uvedomíte, čo spravili telefóny a kam sme sa s nimi dostali. Zoberiete telefón a všetko viete hneď akčne zaznamenať, takže kameramani pomaly prichádzajú o prácu. Nedávno som robila prednášku, kde sedeli študenti od 19 do 28 rokov. Spýtala som sa ich, či pozerajú televíziu, a povedali mi jednohlasne nie. Najprv som myslela, že sa zrútim, samozrejme žartujem. Vraveli mi, že všetko, čo ich zaujíma, si nájdu, aj keď nie vo chvíli, keď to televízia ponúka. Myslím si, že v súčasnosti je televízia najmä pre divákov od štyridsať rokov a vyššie. Pre mladú generáciu nemá už taký význam a radšej sledujú rôzne platformy. Pre diváka, ktorý túži po vzdelaní, má však stále vysokú hodnotu, lebo okrem zjednodušenej zábavy ponúka aj vedomosti a edukáciu. Televízia má teda stále svoje opodstatnenie. Trošku sa zmenila aj v tom, že keď som začínala vysielať, mala som v sebe pokoru a vedela som, že tí, ktorí sú predo mnou, sú múdrejší a skúsenejší. Teraz si každý myslí, že sa nahrá na telefón a zajtra môže moderovať, aj keď napríklad račkuje... Sebareflexia ľudí, ktorí pracujú v médiách, sa znížila na veľmi nízku úroveň a každý má pocit, že môže robiť všetko. Ale hlavne ma desí, že keď niečo nevedia, svoju neschopnosť nahrádzajú tým, že sú arogantnejší. Určite sú niektorí múdrejší, krajší a šikovnejší než ja, avšak nemajú skúsenosti, nevedia ako na to a hlavné, čo im chýba, je pokora.

Čo bolo pre vás najväčším míľnikom, ak sa zameriame na moderovanie?

Určite Štúdio Kontakt. Dovtedy som robila Matelka a Pioniersku lastovičku, čo považujem za najväčšiu školu, a vďaka tomu som sa naučila moderovať. Mala som len devätnásť rokov, veľmi som sa sústredila na otázky a bola som prvé mesiace totálne vyklepaná. Naučila som sa, že musím byť vždy pripravená a hlavne počúvať respondenta. Štúdio Kontakt sa chystalo od februára 1989, ale začali sme vysielať až v decembri a to už bola uvoľnená atmosféra, zrazu sme mali tie najlepšie klipy na svete. Neskôr som robila živé súťaže s úplne neznámymi ľuďmi, kde musíte vedieť hneď zareagovať. Raz mi prišiel výherca, ktorý išiel točiť kolesom a tesne predtým mi povedal, aby som sa ho nič nepýtala, lebo nemá zuby. Mala som s ním urobiť dvojminútový rozhovor, takže som musela hneď vymyslieť otázky, na ktoré mi mohol odpovedať len slovíčkom hmmm. To boli výzvy, ktoré som musela ustáť, aby to malo hlavu a pätu.
 

S manželom ste príkladom, že aj v šoubiznise existujú dlhoročné vzťahy. Mali ste niekedy aj krízu, ktorú ste museli prekonať?

Nie, nemali. Je to o tom, že sme si hneď na začiatku nastavili priority. Je veľa partnerstiev, v ktorých majú obaja ambície, tak ako sme mali my. Mali sme kalendár a keď mi prišla nejaká ponuka na dobrú prácu, ale videla som, že v ten večer Martin spieva, tak som odmietla. Je pravdou, že môj dobrý manžel mi tiež zopárkrát spravil veľký ústupok. Dostal angažmán do zahraničia v čase, keď som mala skutočne veľa práce, zhodnotili sme výhody a nevýhody a nešiel. Kika ho potrebovala, pretože išla do prvej triedy a chcela mať ocina, ktorý ju bude spolu so mnou odprevádzať a čakať. Mala som to šťastie, že Martin rozmýšľal rovnako ako ja. Som dieťa, ktoré nemalo otca. Som z rozvedeného manželstva a naša mama bola pre nás od mojich troch rokov mama a otec v jednom. Vždy som hovorila, že hľadám otca mojich detí, až v druhom rade partnera. Naraz som zistila, že taký partner existuje a robila som všetko pre to, aby naša rodina fungovala. Nechcela som, aby moje dieťa cítilo to prázdno.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Hlava štátu doteraz najvýraznejšie skritizovala kabinet Roberta Fica.
Foto
Štátne inštitúcie si v čase konsolidácie kráľovsky PRILEPŠIA: Prezidentský palác, SIS a... Ako to vysvetľujú?!
Prezident USA Joe Biden
Prišiel čas UKONČIŤ vojnu v Gaze, vyhlásil Biden: Do Izraela má namierené šéf americkej diplomacie
Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní
Vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Svet reaguje na smrť vodcu Hamasu: Západní lídri na ňom nenechali nitku suchú! Bol vrah a terorista, tvrdia
(ilustračné foto)
Na Ukrajinu pôjdu nové kamikadze drony: Dokážu lietať vo dne i v noci! To nie je všetko
Vo veku 31 rokov zomrel britský spevák Liam Payne.
Foto
Hrozné, čo mali nájsť v hotelovej izbe Liama Payna († 31): Polícia hovorí o DEZOLÁTNOM stave