Pstruh na grile s letným zemiakovým šalátom
Na 2 porcie potrebujeme:
- 200 g skorých zemiakov
- soľ
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý tymian
- 1,5 citróna
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- 1 červenú cibuľu
- 100 g cherry paradajok
- 150 g jogurtu gréckeho typu
- 2 lyžice majonézy
- čerstvú bazalku
Postup:
Zemiaky v šupke vopred uvaríme v osolenej vriacej vode. Do vnútra umytých a osušených rýb dáme tymian a mesiačik citróna. Kožu potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Položíme na rozpálený gril potretý olejom a grilujeme z oboch strán do zlatohneda približne 8 minút. Po dokončení pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
V mise zmiešame cibuľu nasekanú na tenké plátky, prepolené cherry paradajky, vychladnuté a ošúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, jogurt, majonézu, nahrubo nasekané lístky bazalky a šťavu z polovice citróna.
Servírovanie
Ugrilované pstruhy servírujeme so sviežim letným šalátom dozdobeným lístkami bazalky.