Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vedeli ste, že na grile spravíte aj dezert? 3 letné recepty, ktorými ohúrite návštevu

Vedeli ste, že na grile spravíte aj dezert? 3 letné recepty, ktorými ohúrite návštevu

Zdroj: lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Počasie bolo dlho také všelijaké a pravej letnej grilovačke veľmi neprialo. S o to väčším pôžitkom si nasledujúce mesiace môžete všetko vynahradiť. A my pre vás máme tri recepty, každý z trošku iného súdka, no s podobným spôsobom prípravy – na grile, samozrejme!

Pstruh na grile s letným zemiakovým šalátom

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 200 g skorých zemiakov
  • soľ
  • 2 pstruhy dúhové
  • čerstvý tymian
  • 1,5 citróna
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • 1 červenú cibuľu
  • 100 g cherry paradajok
  • 150 g jogurtu gréckeho typu
  • 2 lyžice majonézy
  • čerstvú bazalku

Postup:

Zemiaky v šupke vopred uvaríme v osolenej vriacej vode. Do vnútra umytých a osušených rýb dáme tymian a mesiačik citróna. Kožu potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Položíme na rozpálený gril potretý olejom a grilujeme z oboch strán do zlatohneda približne 8 minút. Po dokončení pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

V mise zmiešame cibuľu nasekanú na tenké plátky, prepolené cherry paradajky, vychladnuté a ošúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, jogurt, majonézu, nahrubo nasekané lístky bazalky a šťavu z polovice citróna.

Servírovanie

Ugrilované pstruhy servírujeme so sviežim letným šalátom dozdobeným lístkami bazalky.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace