Grilovaný chuck roll steak
Na 4 porcie potrebujeme:
Šalát z mladých zemiakov
- 500 g menších mladých zemiakov
- ½ karfi olu
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- olivový olej
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- šťavu z 1 citróna
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvú petržlenovú vňať
Chuck roll steak
- 800 g chuck roll z mladého býka
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
- šťavu z ½ citróna
Postup:
Na grilovačku si vopred pripravíme karfiol, ktorý rozoberieme na menšie ružičky a oblanšírujeme – krátko povaríme 2 - 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka a ošúpeme.
Šalát z mladých zemiakov
Vo väčšej miske zmiešame horčicu, väčšie množstvo oleja, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Pridáme ružičky karfiolu, zemiaky, reďkovky a lahôdkové cibuľky nakrájané na plátky. Zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a necháme odstáť.
Chuck roll steak
Umyté a očistené mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka grilujeme na rozpálenom grile asi 3 minúty (podľa hrúbky mäsa) z obidvoch strán. Keď je
steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a navrch položíme vetvičku rozmarínu. Hotové steaky preložíme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme asi 2 minúty odpočinúť.
Servírovanie
Na porciu šalátu položíme na plátky nakrájané steaky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.