Podľa NHS je celiakia ochorenie, pri ktorom imunitný systém pri konzumácii lepku napáda vlastné tkanivá. To poškodzuje črevo (tenké črevo), takže telo nemôže správne prijímať živiny. Skutočnosť, že Chloë zjedla polovicu bezlepkového croissantu, čo je oveľa väčšie množstvo, než na aké reagovala v minulosti, bolo "naozaj desivé". Vraj ju nerozrušilo, že porušila bezlepkovú diétu, ale skôr to, že sa obávala, že bude pociťovať príznaky niekoľko týždňov.
Ďalej Chloë uviedla, že lepok nejedla takmer deväť rokov, odkedy jej diagnostikovali celiakiu. A toto nebol prvý prípad, keď mala problémy s lepkom počas letu. Našťastie, naposledy, keď sa jej stal rovnaký prípad, si to uvedomila skôr, ako jedlo zjedla. Nie je to jednorazová záležitosť a aj na polovici letov, ktoré absolvovala, sa na bezlepkové jedlá zabudlo.
Tiež povedala, že ľudia sa zvyknú pýtať, prečo si ľudia s celiakiou neprinesú na let vlastné jedlo, ale to nie je vždy možné, pretože keď cestujete a ste ubytovaný v hotelovej izbe, nemáte prístup ku kuchyni. Okrem toho uviedla, že niektorí pracovníci hraničnej kontroly vám nedovolia preniesť cez hranice potraviny, napríklad mäso, mliečne výrobky, semená alebo orechy.