Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov nielen na pitie, ale aj na fotenie a zdieľanie na sociálnych sieťach. Prednedávnom sa hitom stalo žiarivo žlté kurkumové latté alebo pekne ružové latté z červenej repy, ktoré sú naozaj fotogenické.
Na popularite naberá aj zelené latté z matche. Čoraz častejšie ho môžete nájsť aj v slovenských kaviarňach. Výhodou latté je to, že obsahuje viac mlieka ako iné kávové nápoje. Preto je práve latté často kombinované so syrupmi alebo novými príchuťami. A tak na sociálnych sieťach šíri nový trend, ktorý si získava stále viac fanúšikov.
Za štartom nového trendu stojí newyorské kvetinárstvo a kaviareň Remi, ktoré pripravuje kvetinové latté. A to je, zdá sa, najfotogenickejší kávový nápoj na trhu. Ľadové ružové a levanduľové ovsené latté v kaviarni vyzerajú úplne úžasne v odtieňoch ružovej a fialovej s rozdrvenými kvetmi navrchu. Je to „dokonalý jarný nápoj“, ako ho nazývajú, a tento rok by to možno mohlo strhnúť sociálne siete.
Podľa My Recipes môže mlieko nasiaknuté kvetinovými výťažkami a sirupmi vytvoriť bylinkový základ pre kávu, ktorá je oveľa vzrušujúcejšia ako tradičné možnosti. Sušené jedlé okvetné lístky kvetov sú ďalším spôsobom, ako dodať latté pekné detaily.
Majiteľka britskej kaviarne s názvom Farm Girl si myslí, že okrem toho, že kvetinové latté krásne vyzerá, chutí a vonia, môže byť niekedy aj výživnejšie. Najmä ružové latté vyrobené z ružovej vody poskytuje všetky výhody ružovej vody vrátane možnej pomoci pri trávení, nadúvaní a bolestiach hrdla. Navyše, pretože ružová voda môže byť hydratačná, môže byť schopná kompenzovať dehydratačné vlastnosti kávy.