Ruku hore, pre koho sú jahody ovocím číslom jeden! Vďaka svojej znamenitej chuti, lákavej vôni a výrazne červenej farbe, ktorá doslova núti zahryznúť sa do lesklého plodu, ich jednoducho musíte milovať. Škoda len, že obraté vydržia tak krátko, preto z nich musíme rýchlo narobiť džemy alebo neodolateľné dezerty.
Tiramisu s jahodami a malinami
Otvoriť galériu
Tiramisu s jahodami a malinami
Zdroj: lidl
15 porcií
Potrebujeme:
- 100 g kryštálového cukru
- 30 ml vody
- 2 žĺtky
- 1 vajíčko
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie (33%)
- 400 g mrazeného bobuľovitého ovocia
- 50 g medu
- 250 g piškót
- 375 g malín
- 500 g jahôd
- čerstvú mätu
Postup:
- Z cukru a vody uvaríme v menšom hrnci hustý sirup. Medzitým žĺtky a vajíčko dáme šľahať do mixéra. Horúci sirup tenkým prúdom nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Šľaháme ešte asi 5 minút, kým zmes vychladne.
- Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou do tuha. Pridáme žĺtkový krém a opatrne pár ťahmi spojíme, aby krém zostal nadýchaný. Krém odložíme do chladničky. Rozmrazené bobuľovité ovocie spolu s medom rozmixujeme na hladkú omáčku.
- Na dno misky nanesieme malú časť krému. Pridáme vrstvu piškót, potom vrstvu omáčky a nakoniec nakrájané drobné ovocie. Takto striedame vrstvy, kým naplníme celú misu. Vrstvenie ukončíme krémom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.
- Tiramisu pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke, aby sa piškóty nasiakli omáčkou a zmäkli.