Ruku hore, pre koho sú jahody ovocím číslom jeden! Vďaka svojej znamenitej chuti, lákavej vôni a výrazne červenej farbe, ktorá doslova núti zahryznúť sa do lesklého plodu, ich jednoducho musíte milovať. Škoda len, že obraté vydržia tak krátko, preto z nich musíme rýchlo narobiť džemy alebo neodolateľné dezerty.
Jahodový zákusok s tvarohovým krémom
Otvoriť galériu
Jahodový zákusok s tvarohovým krémom
Zdroj: lidl
20 porcií
Potrebujeme:
Piškótové cesto genoise
- 6 vajíčok
- 150 g kryštálového cukru
- štipku soli
- 30 g masla
- 150 g hladkej múky
Sirup
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
Tvarohový krém
- 150 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie (33%)
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 60 g práškového cukru
Jahodová poleva
- 100 g Zlatého klasu
- 500 ml vody
- 450 ml malinového sirupu
- 750 g jahôd
Postup:
Piškótové cesto genoise
- Zmiešame vajíčka s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme asi 5 minút, kým zmes nie je teplá na dotyk (cca 45 ˚C). Potom ju stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cukrársky ráfik položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne naplníme cestom. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 20 - 30 minút dozlatista. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou.
Sirup
- Kondenzované mlieka zmiešame a rovnomerne nalejeme na korpus v ráfiku a necháme vychladnúť.
Tvarohový krém
- Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Potom ho rovnomerne nanesieme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
Jahodová poleva
- Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny nakrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na krém. Zákusok necháme stuhnúť v chladničke.