Nepečená torta z kyslej smotany a jogurtu s marhuľami
12 porcií
Potrebujeme:
Krém
- 200 g mascarpone
- 150 g práškového cukru
- 500 g kyslej smotany
- 400 g smotanového jogurtu gréckeho typu (10 %)
Torta
- 20 marhúľ
- 450 g marhuľového džemu
- 190 g marhuľovej výživy
- cca 20 dlhých cukrárskych piškót
- cca 200 g okrúhlych detských piškót
- čerstvú mätu
Postup:
Krém
Všetky suroviny metličkou zmiešame.
Torta
Polovicu marhúľ nakrájame na osminy. V druhej miske zmiešame džem s výživou. Dno tortovej formy natrieme tenkou vrstvou krému. Dlhé piškóty z jednej strany zrežeme a uložíme po obvode formy. Tortu postupne vyskladáme z vrstvy okrúhlych piškót, krému, osminiek marhúľ, krému, piškót, marhuľovej zmesi, krému, piškót, marhuľovej zmesi a krému. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.
Servírovanie
Pred podávaním nepečenú tortu ozdobíme polovicami marhúľ a lístkami mäty.