Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2023 09:00 | Správy | Politika
Video

Exkluzívny duel expremiérov Pellegriniho a Hegera plný emócií: Stopka pre Republiku, hádka o Smere!

Povedali si, čo si o sebe myslia. V Novom Čase sa exkluzívne stretli dvaja bývalí premiéri Peter Pellegrini (47) z Hlasu a Eduard Heger (47) z Demokratov. Oboch spája fakt, že po svojej premiérskej kariére opustili domovské strany a založili vlastné projekty.

Kto bol lepším premiérom

Peter Pellegrini

Garantujem vám, že vláda, kde bude Hlas, bude podstatne lepšou vládou ako vláda, kde budú Demokrati pána Hegera, lebo si môžete porovnať výsledky, v akej kondícii som odovzdal krajinu, keď som končil ako predseda vlády, a v akom ju odovzdal pán Heger a ako sa dnes ľuďom na Slovensku ťažko žije a čo si o tej vláde myslia. Sú vlády v Európe, ktoré boli postihnuté pandémiou a energetickou krízou a ich dôvera dokonca vzrástla. Na Slovensku dosiahla najvyššiu nedôveru v histórii existencie Slovenska a vyššiu dôveru má vláda v Paname a vo Venezuele.
 

Eduard Heger

Vy ste vládli v úplne pokojných časoch, v historicky najlepších časoch. Slovensko bolo v úplnej konjunktúre, pretože malo ďaleko od všetkých kríz. My sme vládli uprostred všetkých kríz a boli sme poznačení krízami, ale keď hovoríme o výsledkoch, tak jednoznačne vďaka našej vláde každá domácnosť šetrí 250 € na energiách. Keď som videl na vašich bilbordoch, že ponúkate ľuďom lacnejšie energie a potraviny, tak akým spôsobom to chcete dosiahnuť? My sme zabezpečili, že elektrina občanom Slovenska ako jediným v EÚ vôbec nerástla.

Kto bude vo vláde

Eduard Heger

V tomto momente určite Demokrati nebudú odstupovať. Hovoril som, že prieskumy kolíšu. My dnes nikomu nebránime v tom, aby mohla vzniknúť vláda s Hlasom. Keď si pozriete prieskumy, tak môže vzniknúť s PS, KDH, so Saskou aj Sme rodinou. Ale bez Demokratov v parlamente nevznikne vláda bez Hlasu. Ak nebudú Demokrati v budúcej vláde, tak tu je len vláda Hlasu a ten pôjde so Smerom a je vymaľované. Bez Demokratov nevznikne demokratická proreformná vláda.
 

Peter Pellegrini

Vy sa netrápte o to, s kým my budeme vo vláde. Vy sa hlavne starajte o to, aby ste prešli do parlamentu, a potom môžete meditovať o tom, kto s kým bude vládnuť. Ľudia si môžu vybrať, či budú voliť strany dávnej minulosti. Môžu si vybrať tie isté strany, ktoré nás do tohto marazmu vrátili vrátane pána Hegera, alebo budú experimentovať s novou stranou, ako je PS, ktoré sa chváli, že nemá žiadne skúsenosti s riadením štátu.
 

Smer nevylučuje

Peter Pellegrini

Nemyslím si, že dvaja premiéri majú sedieť v jednej vláde. Videli sme to, keď sedel vo vláde expremiér Matovič a premiér Heger, to jednoducho ľudsky nefunguje. Každý premiér má inú víziu o tom, ako má ísť krajina, a jeden dostať sa do podriadenej situácie druhému... To myslím celkovo, teraz nejde o Roberta Fica, to je jednoducho tak. My budeme zostavovať, a to vám chcem garantovať, takú vládu, ktorá bude na prospech Slovenska. Z koho bude zložená, rozhodnú ľudia.

O koalícií s Republikou

Peter Pellegrini

Nikdy nepôjdeme do koalície so stranami extrému, ktoré spochybňujú holokaust, hrôzy 2. svetovej vojny. S Republikou do žiadnej koalície Hlas nepôjde. Povedal som to veľmi jasne. O ostatných stranách sa treba pýtať ich, či sú schopné splniť naše podmienky, kde je zakotvená aj nemennosť zahraničnej politiky. Jasné členstvo v EÚ, v NATO.
 

Eduard Heger

Republika je veľmi kľúčová - pán Pellegrini povedal, že určite s Republikou do žiadnej koalície nepôjde. Ak to chápem správne, tak s pánom Ficom si viete predstaviť koalíciu, ale nie sedieť v jednej vláde. Myslím si, že je tu dostatok občanov, ktorí chcú demokratickú a proreformnú vládu. Pellegrini vylučuje nás, my vylučujeme jeho.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní
Vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Svet reaguje na smrť vodcu Hamasu: Západní lídri na ňom nenechali nitku suchú! Bol vrah a terorista, tvrdia
(ilustračné foto)
Na Ukrajinu pôjdu nové kamikadze drony: Dokážu lietať vo dne i v noci! To nie je všetko
Vo veku 31 rokov zomrel britský spevák Liam Payne.
Foto
Hrozné, čo mali nájsť v hotelovej izbe Liama Payna († 31): Polícia hovorí o DEZOLÁTNOM stave
(ilustračné foto)
V Iraku zhabali obrovské množstvo tabletiek captagonu: Neuveriteľné, v čom ich pašovali
Obvinená učiteľka výtvarnej výchovy Jennifer Massey.
Obrovský šok! Polícia prichytila ženu s maloletým chlapcom: Preboha, veď je to jej žiak...
(ilustračná foto)
Maskované osoby vtrhli do rektorátu univerzity v Berlíne: Keď prišla polícia, dali sa na útek