Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2014 12:22 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Padli rozsudky nad piťovcami: Bos Juraj Ondrejčák dostal 18 rokov!

Juraj Ondrejčák (37) alias Piťo, médiami označovaný za šéfa piťovcov, pôjde do väzenia na 18 rokov.

Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Juraja Ondrejčáka potrestali za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Šéf skupiny si má podľa súdu trest odsedieť v najprísnejšom väzení. Spolu s ním súd odsúdil ďalších 13 obžalovaných. 

Jeho pravá ruka Matej Šalaga (38), prezývaný Gaťa, má ísť do väzenia s minimálnym stupňom stráženia na sedem rokov. Súd ho odsúdil za členstvo v zločineckej skupine. Miroslav Abrahám (40), s prezývkou Floxňa, ktorý mal mať v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si má podľa súdu odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov. Rovnaký trest dostal jeho podriadený Matej B. (35). Ladislava A. (37) a Tomáša K. (27) súd odsúdil za činnosť pre skupinu, jej podporovanie a za drogovú trestnú činnosť na sedem a šesť rokov v najmiernejšom väzení.

 


Na najprísnejšie tresty vo výmere 24 rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia boli odsúdení Igor D. (40), ktorý pôsobil v Stupave a Adam Š. (29), ktorý pôsobil v Trnave a Hlohovci. Súd ich potrestal za členstvo v zločineckej skupine, poškodzovanie cudzej veci, Igora D. aj za ublíženie na zdraví a výtržníctvo a Adama Š. za nedovolené ozbrojovanie.

Martin P. (36) si má podľa súdu za členstvo medzi piťovcami, výtržníctvo a nedovolené ozbrojovanie odsedieť 12 rokov vo väzení s maximálnou ostrahou. Za členstvo v skupine a poškodzovanie cudzej veci bol Peter B. (32) odsúdený na osem rokov v najmiernejšom väzení. Tomáša B. (30) odsúdili za podporovanie skupiny a drogovú trestnú činnosť na 5,5 roka v najmiernejšom väzení.

Andrej O. (37) a Miroslav C. (36) boli odsúdení na päť rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Andrej O. bol podľa súdu činný pre skupinu a Miroslava C. odsúdili za hrubý nátlak a porušovanie domovej slobody. Antonína T. (46) potrestali za výtržníctvo ročným trestnom väzenia s podmienečných odkladom na tri roky.


Skupina piťovci pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90. rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny. Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Žiaci v Záhrebe odmietajú chodiť do školy: Majú na to vážny dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching pózujú počas stretnutia v rámci summitu skupiny BRICS v Kazani.
Putin sa stretol s čínskym prezidentom: Si ho nazval starým priateľom!
Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer
Situácia v Rakúsku po voľbách je komplikovaná: Stačí málo a hrozí pat!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje