Na 10 porcií potrebujeme:
Cesto
- 3 bielky
- 60 g kryštálového cukru
- 3 žĺtky
- 30 ml slnečnicového oleja
- 60 g hladkej múky
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačky (40%)
- 100 g práškového cukru
Náplň
- 200 g malinového džemu
- 200 g čerstvých malín
Zdobenie
- 120 g čerstvých malín
- 15 g práškového cukru
- mini pralinky
- čerstvú mätu
Postup:
Korpus
Bielky šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. Do nadýchanej peny opatrne, už len ručne, zapracujeme najprv žĺtky s olejom a potom preosiatu múku. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút.
Ešte teplý upečený korpus opatrne preklopíme na kuchynskú utierku, stiahneme papier a spolu s utierkou opatrne zrolujeme. Dávame pozor, aby korpus nepraskol. Takto ho necháme úplne vychladnúť.
Krém
Všetky suroviny spolu vyšľaháme dotuha.
Vychladnutý korpus rozprestrieme, potrieme džemom a asi polovicou krému (spodný okraj necháme voľný). Posypeme malinami, zrolujeme a prenesieme na servírovací podnos. Povrch potrieme zvyšným krémom.
Zdobenie
Roládu dozdobíme malinami obalenými v práškovom cukre, pralinkami a lístkami mäty.