„Maroko a konkrétne Marrakesh treba zažiť. Nekonečné chute a vône korenia na každom kroku sú presne to, na čo si spomeniem vždy, keď niekto povie Maroko,“ hovorí Pán Tymián a dodáva: „Harira je skvelý príklad jednoduchého, no chuťovo výrazného jedla, ktoré som nevynechal ani na jednej dovolenke v Maroku.“
Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Afiyet Olsun!
Harira podľa Pána Tymiána
Ingrediencie:
2 veľké cibule
2 mrkvy
4 strúčiky cesnaku
5 stoniek zeleru
2 červené čili papričky
100 g K-Bio zelenej šošovice
3 PL K-Bio olivového oleja
citrón
2 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletého zázvoru
600 ml K-Bio konzervovaných paradajok
2 L kuracieho vývaru
300 g konzervovaného cíceru
1 hrsť čerstvého koriandru
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixované paradajky, najemno nasekanú čili papričku a privedieme k varu.
Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.
Recepty privezené z celého sveta, vrátane Maroka, Španielska, Francúzska a Bali, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk.