Nanuky patria k letu. Najviac sa na ne tešia deti, ale láska k nanukom nepozná vekové hranice. Ak nanuk skrátka milujete, môžete si ho vyrobiť aj doma. Získate tak dvojnásobné potešenie – radosť z mrazenej pochúťky aj z vlastnej šikovnosti.
Nutellový
Potrebujeme:
- 500 ml plnotučného mlieka
- 5 PL nutelly
Postup:
- Mlieko zmiešame spolu s nutellou do hladka a čokoládovú zmes prelejeme do formičiek na nanuky.
- Cez noc necháme zamraziť.
Kalórie:
Na 100 g - 815 kcal
Ruská zmrzlina
Potrebujeme:
- 500 ml smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 2 tortové oblátky
Postup:
- Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do toho zašľaháme žĺtky a vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
- Na menší plech dáme oblátku.
- Na oblátku navrstvíme zmes a prikryjeme druhou oblátkou.
- Dáme do mrazničky najmenej na dve hodiny.
- Krájame nožom namočeným v studenej vode na požadované veľkosti.
Tip:
- Pre zmenu možno pridať nadrobno nasekané ovocie, ale skvelá je aj bez toho.
Kalórie:
Na 100 g - 218 kcal