Do sadov po celom Slovensku však mieria aj labužníci, ktorí si ich vychutnajú čerstvé. Kde a za koľko si ich nazbierate? Pestovatelia však odporúčajú vopred sa informovať alebo sledovať ich stránky.
Broskýň a sliviek je tento rok dostatok a samozbery tohto obľúbeného sezónneho ovocia sa vo veľkom rozbiehajú. Pestovatelia však odporúčajú vopred sa informovať alebo sledovať ich stránky. „Sliviek máme dostatok, úrodu broskýň tiež, ale predali by sme aj viac. Momentálne je viac zberačov, ako vieme uspokojiť,“ prezradil Branislav Novosad (50) z Cabaja-Čápora (okr. Nitra).
„Broskyne máme na ploche 2,5 hektára a slivky na ôsmich hektároch. Bude aj na kvas,“ dodal. Jeho slová potvrdil aj pestovateľ zo Selíc. „Momentálne máme v ponuke slivky odrody Čačanská najbolja, ktoré sú vhodné na zaváranie i lekvár,“ prezradili v sade v Seliciach (okr. Šaľa).
Kde si čo oberiete? Dočítate sa na ďalšej strane →