Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2023 09:00 | Správy | Domáce správy
Foto

V Kočnerovom prípade nastal zvrat! Zistené skutočnosti chce využiť vo svoj prospech

Môže sa dostať von? Obhajoba Mariána Kočnera (60) bola pred rokmi postavená aj na tom, že dochádza k porušeniu jeho práv, keďže mal podozrenie na to, že ho v base pri poradách s advokátmi odpočúvajú.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

To nikto z kompetentných nepotvrdzoval, teraz je všetko inak. Medzičasom sa Kočner dostal právoplatne za mreže na 19 rokov za falšovanie miliónových zmeniek. Na krku má ďalšie vážne obvinenia, no zdá sa, že to jediné, ktoré mu zatiaľ dokázali, sa môže skončiť zvratom.

Už v rokoch 2019 a 2020 advokáti Kočnera Marek Para a Michal Mandzák upozorňovali na to, že sa nemôžu so svojím klientom radiť otvorene, lebo miestnosť v leopoldovskej base je odpočúvaná. „Vedel som, že sa to dialo, len som nevedel, ktorý vyšetrovateľ a polícia to robia. Postupom času som približne vedel identifikovať vyšetrovateľa Slováka. Zavolali ho potom na výsluch a on potvrdil, že som monitorovaný,“ uviedol Para pre Nový Čas. NAKA oficiálne nepotvrdila, že odpočúvaní boli aj advokáti.

Tu sa prípad rozdeľuje na dve časti. Jedna sa týka miliónových zmeniek, o ktorých sa s advokátmi Kočner vo väzbe radil. Kompetentné orgány odmietali, že by odpočúvanie súviselo s touto kauzou.

V Leopoldove spravila Krajská prokuratúra Trnava kontrolu a nezistila žiadnu nezákonnú okolnosť narušujúcu dôvernosť komunikácie. Druhá časť je však už o údajnej korupcii, ku ktorej malo dôjsť tým, že Kočnerovi prišiel za mreže list podpísaný advokátom s iniciálmi S. Š.. V ňom sa odosielateľ ponúkol, že za pol milióna eur Kočnerovi vybaví prepustenie na slobodu. Kočner povedal, že advokáta nepozná, bral to ako provokáciu a nahlásil to polícii. Začalo sa trestné stíhanie pre podozrenie z prijímania úplatku a Kočnera v base prikázali vyšetrovatelia NAKA nahrávať so súhlasom prokurátora a sudcu Špecializovaného trestného súdu. Na prípad upozornil týždenník Trend.

Kto koho sledoval

NAKA mala monitorovať podľa súdneho príkazu nie advokáta Paru, ale Kočnera a údajného autora listu S. Š.. Ten však tvrdí, že sa nikdy nestretli a žiadny list neposlal. Že sa nezišli, potvrdzuje aj Kočner a jeho advokáti. „Nebol som autorom toho listu, bol som vo veci vypočutý aj políciou. Poskytol som im DNA a spravili mi aj daktyloskopické testy. Moje meno bolo zneužité,“ povedal Novému Času. Hovorí, že to bol Kočner, ktorý ho kontaktoval ako prvý, aby sa stretli, čo jednoznačne odmietol, lebo s ním nechcel byť nijako spájaný. „Až na polícii som sa dozvedel, že dostal nejaký list s mojím menom,“ uzavrel. Pred dvoma týždňami dostal oznámenie, že vo veci bol odpočúvaný, ale že vyšetrovanie už je uzavreté.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dym stúpa z miesta izraelského leteckého útoku na štvrť Dahíjeh, na južnom predmestí Bejrútu 16. októbra 2024.
Vo vojne v Gaze nastal zlom! Svet reaguje: Príde nová fáza konfliktu?
Vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Zabili vodcu Hamasu! Kamery odhalili niečo nečakané
Herec Braňo Deák sa v bielej farbe cítil ako doma.
Úprimné priznanie Braňa Deáka: V tomto som úplne ako ŽENA! Takého chlapa by chcela doma každá
Payne mal už v minulosti problémy s užívaním návykových látok.
Foto
Mrazivé POSLEDNÉ chvíle pred smrťou Liama Payna († 31): Znepokojivý telefonát na núdzovú linku a...
Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Prezident USA Joe Biden
Prišiel čas UKONČIŤ vojnu v Gaze, vyhlásil Biden: Do Izraela má namierené šéf americkej diplomacie
Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní