Kuracie ražniči s grilovanou cviklou a gorgonzolou
Na 4 porcie potrebujeme:
- 800 g kuracích stehien bez kože a kostí
- čerstvý tymian
- 1 citrón
- morskú soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- 1 červenú cibuľu
- 100 g šampiňónov
- 500 g varenej červenej repy
- 200 g kyslej smotany
- 100 g gorgonzoly
- 1 chlieb alebo iné svetlé pečivo
- 100 g šalátu mix
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť vlašských orechov
Postup:
Ražniči
Mäso nakrájame na kúsky, posypeme tymianom, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, korením, pokvapkáme olejom a necháme marinovať.
Cibuľu rozštvrtíme, menšie šampiňóny necháme v celosti a tie väčšie prekrojíme. Cvikle zvrchu narežeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme zo všetkých strán.
Na špajdle striedavo napichujeme kúsky mäsa, cibule a šampiňóny. Gril potrieme olejom a ražniči za občasného obracania grilujeme do zlatohneda.
Gorgonzolový dip
V miske zmiešame smotanu, gorgonzolu, soľ, korenie, citrónovú kôru a olej.
Krajce chleba opečieme na grile a pokvapkáme olejom.
Servírovanie
Cviklu rozložíme na tanier, pridáme šalátové listy, ražniči a chrumkavý chlieb. Na repu dáme gorgonzolový dip a celé posypeme nasekanou cibuľkou a rozdrvenými orechmi.