Skvelá je ako príloha, hlavné jedlo či v polievke, môžeme ju nakrájať na plátky a vyprážať alebo grilovať, nastrúhať ju a zo získanej suroviny vytvarovať placky a chuťové poháriky výsledný produkt akceptujú v slanej či sladkej podobe. Cuketa je skrátka taký malý-veľký gastronomický poklad.
Cuketové placky s lososom
Otvoriť galériu
Cuketové placky s lososom
Zdroj: lidl
2 porcie
Potrebujeme:
- 2 filety lososa
- 1 cuketu
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 2 lyžice hladkej múky
- olivový olej
- šťavu z 1 citróna
- 1 hrsť šalátu mix
- 1 hrsť cherry paradajok
Postup:
- V mise zmiešame umytú cuketu nastrúhanú najemno, jednu bielu časť lahôdkovej cibuľky a cesnak nasekané nadrobno, vajce, soľ, korenie a múku. Z pripraveného cesta na rozohriatej panvici s olejom opekáme menšie placky z obidvoch strán dozlatista. Filety lososa stiahneme z kože, osolíme, okoreníme a opekáme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán do zlatohneda. Tesne pred dokončením pokvapkáme šťavou z ½ citróna. V mise zmiešame šalát, paradajky nakrájané na menšie kúsky a cibuľku nakrájanú na tenké rezance. Ochutíme olejom, šťavou z ½ citróna, soľou a korením.