Fit jogurtov nanuky s domácou malinovou granolou
8 porcií
Potrebujeme:
Malinová granola
• 1 banán
• 30 g slnečnicového oleja
• 30 g medu
• ½ lyžičky mletej škorice
• štipku soli
• 100 g celých ovsených vločiek
• 20 g slnečnicových semienok
• 20 g nesolených tekvicových jadierok
• 50 g blanšírovaných mandľových plátkov
• 100 g malín (čerstvé alebo mrazené)
Ešte potrebujeme
• 400 g jogurtu gréckeho typu
• 80 g medu
• 200 g malín (čerstvé alebo mrazené)
• čerstvú mätu
Postup:
Malinová granola
Ošúpaný banán vidličkou popučíme a zmiešame s olejom, medom, škoricou a štipkou soli. Potom zapracujeme aj ovsené vločky, slnečnicové semienka, tekvicové jadierka a mandľové plátky. Nakoniec opatrne vmiešame maliny. Zmes rovnomerne nanesieme na plech a za občasného premiešania grilujeme v zatvorenom grile približne 20 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
Nanuky
Jogurt zmiešame s polovicou medu a granolou. Zmesou naplníme nanukovú formu. Do každého nanuku zapichneme lyžicu alebo paličku a povrch zarovnáme. Nanuky mrazíme aspoň 4 hodiny, ideálne do druhého dňa.
Malinová omáčka
Pár malín si odložíme na ozdobu. Ostatné zmiešame so zvyšnou polovicou medu a popučíme.
Servírovanie
Nanuky položíme na servírovací tanier, prelejeme omáčkou, dozdobíme malinami a lístkami mäty.