Pistáciové nanuky v bielej čokoláde
8 porcií
Potrebujeme:
• 250 g mascarpone
• 250 g tučného tvarohu
• 250 ml smotany na šľahanie (33%)
• 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka
• 130 g najemno pomletých pistácií
• 100 g bielej čokolády
• 200 g mrazených malín
Poleva
• 300 g bielej čokolády
• 150 ml smotany na šľahanie (33%)
Ozdoba
• 50 g pistácií
• 30 g mrazom sušených jahôd
Postup:
Mascarpone, tvaroh, smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko vyšľaháme dopolotuha. Prisypeme najemno pomleté pistácie a prilejeme roztopenú bielu čokoládu. Zmes opäť prešľaháme a prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Do polovice silikónových foriem dáme smotanovú zmes, pridáme maliny a do formy vložíme paličky. Prikryjeme ďalšou vrstvou krému a necháme zamraziť v mrazničke ideálne do ďalšieho dňa.
Bielu čokoládu so smotanou na šľahanie roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu prelejeme do pohára. Nanuky vyberieme z formy a ihneď namáčame do polevy. Na záver ich posypeme rozdrvenými pistáciami alebo mrazom sušenými jahodami.