Tvarohový nanuk s limetkou a zeleným čajom
10 porcií
Potrebujeme:
Limetkový krém so zeleným čajom
• 70 g masla
• 2 vrecká zeleného čaju
• 3 žĺtky
• 1 vajíčko
• 120 g kryštálového cukru
• 80 ml limetkovej šťavy (zo 6 limetiek)
• kôru z 2 limetiek
• 1 plátok želatíny
Tvarohový krém
• 200 ml smotany na šľahanie (33%)
• 250 g tučného tvarohu
• 30 g medu
Švajčiarsky meringue
• 150 g bielkov
• 250 g kryštálového cukru
Postup:
Limetkový krém
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Maslo necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli a potom doň pridáme zelený čaj. Žĺtky a vajíčko ručne vyšľaháme s cukrom. Primiešame limetkovú šťavu a kôru a zmes opatrne prilejeme k rozpustenému maslu. Varíme do zhustnutia nad parou na miernom ohni približne 8 minút. Miešame, aby sa vajíčka nezrazili. Krém precedíme a primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Tvarohový krém
Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s tvarohom a medom do polotuha. Do tvarohového krému ručne primiešame vychladnutý limetkový krém. Nepremiešame úplne, vytvoríme mramorový vzor. Krémom naplníme formy na nanuky, zapichneme paličky a nanuky necháme zmraziť do druhého dňa.
Švajčiarsky meringue
Na druhý deň nad parou ručne šľaháme bielky s cukrom, kým sa cukor rozpustí a zmes dosiahne teplotu 70 - 75 °C. Potom ju prelejeme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia na lesklý a pevný sneh.
Zmrazené nanuky namočíme do snehu a opálime flambovacou pištoľou. Na záver môžeme dozdobiť nastrúhanou kôrou z limetky.