Cestoviny s lososom a paradajkami
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 300 g lososa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavú papričku
- olivový olej
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g cherry paradajok
- 2 kapusty pak choi
- 500 g chladených tagliatelle cestovín
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 lyžicu masla
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 citrón
Postup:
Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme cesnak a štipľavú papričku bez semienok nasekané nadrobno a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájané na kolieska. Pridáme cherry paradajky a biele časti kapusty pak choi nakrájané na menšie kúsky.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente.
Z lososa odstránime kožu a nakrájame ho na menšie kocky. Orestujeme spolu so zeleninou. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Primiešame uvarené cestoviny, zelené časti kapusty pak choi a lahôdkovej cibuľky. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.