Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rýchly recept so cherry paradajkami: Očaríte náročné jazýčky aj tých, čo nemajú radi zeleninu

Rýchly recept so cherry paradajkami: Očaríte náročné jazýčky aj tých, čo nemajú radi zeleninu

Zdroj: lidl

Reklama

Jedlu dodajú farbu, šťavu a v neposlednom rade výraznú chuť. Cherry paradajky sú na rozdiel od ich väčších príbuzných lahodné počas celého roka, no takto v lete, voňajúce slnkom, sú predsa len najlepšie. Stačí ich trochu posoliť, natrieť si chlieb maslom... No ak z nich chcete vyčarovať poriadny obed či večeru, máme pre vás lepšie tipy.

Kuskus so zeleninou a s kuracím mäsom

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 400 g kuracích pŕs
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g sušenej šunky Jamón Serrano
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 200 g kuskusu
  • 1 uhorku
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 hrsť rukoly
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Očistené mäso nakrájame na menšie kúsky a na rozohriatej panvici s olejom restujeme. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme šunku nakrájanú na menšie kúsky a premiešame. Podľa potreby môžeme priliať olej. Orestované mäso pokvapkáme šťavou z citróna a necháme mierne vychladnúť.

Do hrnca s olejom nasypeme kuskus a krátko opražíme. Potom zalejeme vriacou osolenou vodou asi 1 cm nad jeho hladinu, premiešame, prikryjeme pokrievkou, mimo tepelného zdroja necháme odstáť. Hotový kuskus premiešame a pokvapkáme olejom.

Servírovanie

Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misky a zmiešame so cherry paradajkami nakrájanými na štvrtiny, s lahôdkovou cibuľkou nasekanou nadrobno, olivovým olejom, so soľou, s korením, uvareným kuskusom, orestovaným mäsom so šunkou, s umytou rukolou, na­jemno nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame.

Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace