Rýchly recept so cherry paradajkami: Očaríte náročné jazýčky aj tých, čo nemajú radi zeleninu
17. 9. 2023, 9:00

Zdroj: lidl
Jedlu dodajú farbu, šťavu a v neposlednom rade výraznú chuť. Cherry paradajky sú na rozdiel od ich väčších príbuzných lahodné počas celého roka, no takto v lete, voňajúce slnkom, sú predsa len najlepšie. Stačí ich trochu posoliť, natrieť si chlieb maslom... No ak z nich chcete vyčarovať poriadny obed či večeru, máme pre vás lepšie tipy.
Kuskus so zeleninou a s kuracím mäsom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 g kuracích pŕs
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g sušenej šunky Jamón Serrano
- šťavu z 1/2 citróna
- 200 g kuskusu
- 1 uhorku
- 200 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť rukoly
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Očistené mäso nakrájame na menšie kúsky a na rozohriatej panvici s olejom restujeme. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme šunku nakrájanú na menšie kúsky a premiešame. Podľa potreby môžeme priliať olej. Orestované mäso pokvapkáme šťavou z citróna a necháme mierne vychladnúť.
Do hrnca s olejom nasypeme kuskus a krátko opražíme. Potom zalejeme vriacou osolenou vodou asi 1 cm nad jeho hladinu, premiešame, prikryjeme pokrievkou, mimo tepelného zdroja necháme odstáť. Hotový kuskus premiešame a pokvapkáme olejom.
Servírovanie
Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misky a zmiešame so cherry paradajkami nakrájanými na štvrtiny, s lahôdkovou cibuľkou nasekanou nadrobno, olivovým olejom, so soľou, s korením, uvareným kuskusom, orestovaným mäsom so šunkou, s umytou rukolou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame.
Autor: Lidl, Nový Čas Víkend