Vegánstvo láka stále viac ľudí. Ak ste potravinový nadšenec, uvedomelý spotrebiteľ, alebo ste jednoducho zvedaví na pulzujúci svet rastlinnej kuchyne, tak vás určite zaujmú tieto vegánske trendy, ktoré predstavil magazín Greener Ideal.
1. Vegánske rýchle občerstvenie
Reťazce ako Burger King, KFC a Taco Bell teraz vo svojich jedálnych lístkoch ponúkajú vegánske varianty jedál, vďaka čomu si ľudia môžu vychutnať vegánske jedlo na cestách jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Okrem veľkých reťazcov sa však objavujú aj menšie podniky a reštaurácie, ktoré ponúkajú rýchle vegánske jedlá. Očakávajte, že vegánske bistro sa v najbližšom roku objaví aj vo vašom okolí.
2. Fermentované potraviny
Fermentované potraviny zažívajú na scéne vegánskych jedál svoju chvíľku slávy. Tieto potraviny sú bohaté na probiotiká, ktoré sú pre vaše črevá zdriaviu prospešné. Zdravie čriev je nevyhnutné pre celkové zdravie i pohodu a fermentované potraviny môžu pomôcť zlepšiť trávenie, posilniť imunitu a znížiť potenciálny zápal v tele.
3. Vegánske dezerty
Vegánske dezerty už dávno nie sú len pre vegánov. Teraz sú k dispozícii rôzne lahodné a vegánske dezerty – od koláčov a sušienok až po zmrzlinu a šišky. Vegánsku zmrzlinu si už bez problémov kúpite v obchode alebo dokonca aj na pumpe.
4. Rastlinné plody mora
Rastlinné morské plody sú jednou z najrýchlejšie rastúcich oblastí na trhu s vegánskymi potravinami. Je to preto, že ponúkajú udržateľnú a etickú alternatívu k tradičným morským plodom, ktoré sa často chytia pri ničivých rybolovných praktikách a môžu obsahovať vysoký obsah ortuti. Môžete si tak napríklad dopriať suši z vegánskeho tuniaka.
5. Balenie s nulovým odpadom
V ére, kedy je udržateľnosť stredobodom záujmu, sa spojenie vegánstva a bezodpadových obalov ukazuje ako veľmi silné. Značky vegánskeho jedla strategicky prijímajú ekologické obaly, aby bojovali proti znečisteniu plastmi a pretvárali trajektóriu nášho potravinárskeho priemyslu.