Sedíte za stolom s vystretým chrbtom a bruchom pripraveným na symfóniu chutí. V pravačke nôž, druhá ruka zviera vidličku, kým oči predčasne bodajú do lesknúceho sa mäska. Dnes je na programe ragú, pokrm, ktorý musí uspokojiť každého poriadneho jedáka.
Králičie ragú s kuskusom
Otvoriť galériu
Králičie ragú s kuskusom
Zdroj: lidl
3 porcie
Potrebujeme:
- 600 g králičích dielov
- 1 červenú cibuľu
- 1 štipľavú papričku
- olivový olej
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 cm kúsok zázvoru
- 1 celú škoricu
- celú rascu (podľa chuti)
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- hladkú múku (na obalenie)
- 1 lyžicu medu
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 150 ml suchého červeného vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 citrón
- 2 lyžice masla
- 100 g kuskusu
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
- Červenú cibuľu a štipľavú papričku zbavenú semienok nasekáme nadrobno. Restujeme ich v hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, zázvor, celú škoricu a rascu.
- Medzitým umyté a osušené králičie diely rozdelíme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a obalíme ich v hladkej múke.
- Keď je základ orestovaný dozlatista, pridáme kúsky králika a opekáme na miernom ohni po všetkých stranách. Potom pridáme med, paradajkový pretlak a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme červeným vínom. Keď sa z neho odparí alkohol, podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu domäkka. Podľa potreby prilievame vývar aj počas dusenia. Chvíľu pred dokončením pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a ragú zjemníme maslom.
- Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Na záver k nemu primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
- Králičie ragú servírujeme s kuskusom.