Reklama

Využite hrozno v kreatívnom mäsovom recepte: Z tanierov sa len tak zapráši!

Využite hrozno v kreatívnom mäsovom recepte: Z tanierov sa len tak zapráši!

Zdroj: lidl

Reklama

Zo všetkého hrozna nemusí byť nutne víno. Bobule rôznych farieb, veľkostí a chutí sú súčasťou viacerých skvelých receptov - múčnikov, ale aj príloh k mäsovým delikatesám. Mimochodom, vedeli ste, že hrozno pomáha odstraňovať únavu, nervozitu či depresie?!

Roštenka so šalátom s orechmi a hroznom

Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 2 striploin steaky
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • maslo
  • balzamikový ocot
  • 2 šalátové srdiečka
  • čerstvý tymian
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 100 g ružového hrozna
  • 1 citrón
  • 80 g syra s modrou plesňou (napr. Rival, Roquefort alebo Gorgonzola)

Postup:

Umyté a osušené steaky osolíme a okoreníme po oboch stranách. Na rozpálenej grilovacej panvici s olivovým olejom ich opečieme do zlatohneda. Z každej strany opekáme približne 2 minúty (v závislosti od výšky steaku). Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu. Chvíľu pred dokončením pridáme na každý steak kúsok masla. Pokvapkáme balzamikom, stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať. Umyté šalátové srdiečka nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja a masla ich spolu s tymianom krátko opečieme. Pridáme orechy nalámané na menšie kúsky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky, hrozno na štvrtiny a pridáme šalát s orechmi. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu šalátu a naň kúsky syra s modrou plesňou. Steak pred servírovaním tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky a uložíme na šalát. Pokvapkáme olivovým olejom a jemne dochutíme soľou a čiernym korením.

Autor: Lidl, Nový Čas víkend

Súvisiace