Predchádzajúci výskum naznačil, že proti cesnakovému dychu zaberá aj pitie plnotučného mlieka, pretože mliečne tuky sa viažu na niekoľko aromatických molekúl v cesnaku. Podľa Barringerovej aj bielkoviny v jogurte pomáhajú neutralizovať prchavé molekuly z cesnaku.
"Vieme, že bielkoviny viažu chuť – veľakrát sa to považuje za negatívum, najmä ak má jedlo s vysokým obsahom bielkovín menej chuti. V tomto prípade by to mohlo byť pozitívne," povedala.
Za obzvlášť účinný považuje grécky jogurt, ktorý má vyšší proteínový profil ako jogurt použitý v štúdii. Jogurty však treba skonzumovať čo najskôr po jedení cesnaku. Dobre účinkovať môžu aj jogurty s ovocnou príchuťou a podľa výskumu pomáhajú aj jablká a tepelne nespracované mäta a šalát.