Na 5 porcií budeme potrebovať:
Pučené zemiaky s brokolicou:
- 500 g zemiakov
- soľ
- 1 brokolicu
- 3 lyžice masla
- mleté čierne korenie
Morčacie rezne
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- 1 jablko
- 2 lyžice masla
- 100 g holandského kozieho syra
- 1 hrsť vlašských orechov
- šťavu z ½ citróna
Postup:
Pučené zemiaky s brokolicou
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode. Medzitým brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a umyjeme. Tesne pred uvarením zemiakov pridáme do vody brokolicu a varíme do mäkka. Hotovú zeleninu precedíme, pridáme kúsok masla, soľ, korenie a rozpučíme.
Morčacie rezne
Očistené prsia nakrájame na plátky a zľahka naklepeme pod potravinovou fóliou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme ich na rozohriatej grilovacej panvici s trochou oleja. Keď sú rezne z jednej strany opečené do zlatohneda, obrátime ich a na panvicu pridáme jablko nakrájané na mesiačiky. Stiahneme z ohňa, pridáme maslo a z obidvoch strán opečené mesiačiky jabĺk položíme na vrch mäsa. Potom ešte posypeme nastrúhaným syrom a na menšie kúsky rozdrvenými ore ch m i. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Servírovanie
Jedlo podávame preliate výpekom.