Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2023 00:00 | PR články
PR článok

Ako reťazce pomáhajú ekonomike? Je toho dosť!

Je na vás, kde vybavíte svoj pravidelný nákup potravín. No premýšľali ste niekedy nad tým, že zisk z neho podporuje slovenských dodávateľov, a tiež vytvára stabilné pracovné miesta?

Aby sa nám v budúcnosti žilo lepšie, potrebujeme silného partnera. Takého, ktorý Slovensko podporuje nielen ekonomicky, ale tiež podáva pomocnú ruku domácim výrobcom a dodávateľom.  Skúseného zamestnávateľa, ktorý je svojim zamestnancom oporou aj v ťažších časoch. Ako Kaufland.

Ten vo finančnom roku 2022 prispel do štátneho rozpočtu sumou viac ako 1,7 miliardy eur hrubej pridanej hodnoty (HPH). Čo to vlastne znamená? HPH udáva hodnotu, ktorú táto firma pridala do svojich výrobných a obchodných aktivít nad rámec nákladov na suroviny, prácu a kapitál. Inak povedané, reťazec mal až 1,6-percentný podiel na celkovom HDP Slovenska! Vyplýva to z aktuálnej analýzy spoločnosti KPMG na Slovensku.

Otvoriť galériu

Milióny eur ostávajú na Slovensku

Pre dobre fungujúcu ekonomiku je však rovnako dôležitá aj podpora miestnych dodávateľov. Známy predajca potravín od nich pravidelne nakupuje tovary a služby, vytvára vhodné podmienky pre ich podnikanie. Keďže garantuje stály odbyt, môžu sa naňho spoľahnúť aj v náročnejších chvíľach.

Väčšie i menšie slovenské farmy preto spolupracujú práve s Kauflandom. Oceňujú, že im uľahčuje cestu na väčšie trhy a ľahšie plánovanie rozpočtu. Pomáha im tiež v hľadaní ekologických riešení. Je to síce dlhšia a náročnejšia cesta, no budúce generácie si ohľaduplný prístup k planéte rozhodne zaslúžia. Predajca nezabúda ani na domácich či malých lokálnych dodávateľov, a rovnako podporuje aj rastúci záujem o slovenské ovocie, zeleninu či mäso.

Zaujíma vás, ako vyzerajú dobré vzťahy v číslach? Spoločnosť vo finančnom roku 2022 obstarala tovary a služby vo výške približne 1,1 miliardy eur od dodávateľov so sídlom na Slovensku.

Otvoriť galériu

Nové pracovné miesta

Odkedy bol otvorený prvý obchodný dom v Poprade, na Slovensku pribudlo už ďalších 77 prevádzok. Pracuje v nich viac ako 7 800 zamestnancov na plný i čiastočný úväzok. O tom, že sa tu cítia dobre, svedčí aj prestížne ocenenie Top Employer Europe 2023 a Top Employer Slovakia 2023. Kaufland ho získal dokonca piaty rok po sebe.

A zaslúžene. Platí za každú odpracovanú minútu, firemné benefity stoja za to a pracovná doba je na viacerých pozíciách vecou vzájomnej dohody. Podľa analýzy spoločnosti KPMG na Slovensku, spoločnosť Kaufland v roku 2022, vrátane jej dodávateľov a zamestnancov, podporila existenciu vyše 45 tisíc pracovných miest na plný úväzok v slovenskej ekonomike. A to je približne 1,74 % z celkovej zamestnanosti na Slovensku. Len do miezd a odvodov v roku 2022 Kaufland investoval viac než 153 miliónov eur.

Otvoriť galériu

Pomoc pre ľudí

Aby naša ekonomika rástla, nestačí „iba“ prispievať do rozpočtu a zamestnávať ľudí. Podpora rodín s deťmi, ale tiež tých, ktorí sa ocitli na hranici chudoby, je často neviditeľná, no mimoriadne dôležitá. Reťazec v roku 2022 venoval viac ako 1,49 milióna eur tam, kde to bolo potrebné.

Tisícky školákov a škôlkarov už piaty rok vďaka projektu Čerstvé hlavičky dostávajú každý týždeň dávku ovocia alebo zeleniny úplne zadarmo. Prečo? Aby sa ich naučili jesť s chuťou a pravidelne! A keďže k zdravej výžive patrí aj pohyb na čerstvom vzduchu, spoločnosť investovala viac ako 500 000 eur do výstavby multifunkčných športovísk pre mládež. Svoj voľný čas tak môžu tráviť vonku s kamarátmi namiesto na mobile. A funguje to!

Byť zodpovedným susedom, stabilným a férovým partnerom, podporovateľom v náročných časoch, ale tiež miestom, kde vždy zoženiete kvalitné a čerstvé potraviny za výhodnú cenu, nie je ani trochu jednoduché. Ak sa spoľahnete na Kaufland, môžete si byť istí, že ste tu správne.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Matej Sajfa Cifra
STRACH moderátora Sajfu: Nechcem, aby mi sledovali deti! Stále však verí v túto vec
Požiar v psychiatrickej nemocnici v Pezinku
Na psychiatrii v Pezinku horelo: Majú s tým niečo spoločné pacienti?
Detský tábor Detíčkovo, Košice
Predtým ako pošlete dieťa do tábora, zvážte všetky skutočnosti: Odborníčka radí, čomu sa vyhnúť
Pred repre zrazom boli na dovolenke na Cypre.
S brazílskou priateľkou preberá každý zápas: Slovenský futbalista sa po EURO bude ženiť
Group of friends on a boat taking a selfie
Zverejňujete fotky priamo z dovolenky? Koledujete si o problém: Toto je dôvod prečo
Kúpele ožívajú po viac ako mesiaci.
Váš Tip
Bardejovské kúpeľné dni prinášajú cez víkend kultúrny program: Čo vás čaká na najnavštevovanejším podujatí mesta?
Vajda sa udržiava v ukážkovej forme.
Foto
Jozef Vajda prezradil svojho NÁSTUPCU! Kto z rodiny ho nahradí na umeleckej scéne?
Premiér Fico sa po atentáte prvýkrát objavil na verejnosti.
Róbert Fico si vyslúžil kritiku za prejav počas sviatku sv. Cyrila a Metoda: Kto a prečo to povedal?
Tracey začala trpieť obrovskými bolesťami žalúdka.
Foto
Dovolenka sa zmenila na horor! Mama skončila v KÓME: Od zúfalých detí pýtajú peniaze
Doklady sú za normálnych okolností hotové maximálne do 30 dní .
Tisíce slovákov prišlo o slovenský pas a žiadajú o jeho vrátenie: Môže za to tento zákon
Chalk question marks above woman at blackboard
KVÍZ, ktorý zvládne len macher: Poznáte tieto cudzie slová? Ukážte sa, aký ste lingvista
Spoznávate dievčatko na obrázku?
Foto
Spoznávate dievčatko na obrázku? Vyrástla z nej veľká kočka! Odhalila sa v pánskom magazíne