Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2023 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Zloženie poslancov sa dramaticky mení: Do pléna zavítajú nové tváre! Kto bude kraľovať v parlamente?

Pekne sa to obmení. V parlamente budú aj ďalšie štyri roky sedieť 150 poslanci. Tentokrát ich nominovala sedmička strán a v pléne uvidíme desiatky nových tvárí.

SNS - Danko a hviezdy sociálnych sietí

Paradoxné je, že za SNS bude sedieť v poslaneckom klube len Andrej Danko. Všetci ostatní deviati zvolení neboli členmi SNS, ale boli len na jej kandidátke a hlasy získavali najmä prostredníctvom sociálnych sietí. V pléne tak uvidíme Tomáša Tarabu, ktorý v minulosti kandidoval za ĽSNS a teraz takmer prekrúžkoval aj samotného Danka, keď dostal 61-tisíc hlasov a Danko 66,5-tisíca. V NR SR bude znovu sedieť aj bývalá moderátorka Martina Šimkovičová, ktorá sa teraz stala hviezdou kontroverznej internetovej televízie. V parlamente zostávajú sedieť aj konzervatívni Štefan a Filip Kuffovci. Všetci sa netaja najmä svojím bojom proti LGBTI+ komunite. Silným hlasom bude aj Rudolf Huliak, ktorý bol až na 150. mieste kandidátky a je známy ako zástanca lovu medveďov či kontaktmi na motorkárov blízkych V. Putinovi.

Tieto známe tváre už neuvidíme

Po sobotných voľbách sa budeme lúčiť s viacerými známymi tvárami, ktoré drali parlamentné lavice posledné tri roky. Najväčším prekvapením je pravdepodobne neprítomnosť predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorého hnutie nedostalo dostatočný počet hlasov. Ďalšie funkčné obdobie tak neuvidíme ani Petra Pčolinského, Milana Krajniaka či Petru Krištúfkovú. Úspešný reparát nečaká ani Martina Klusa, ktorý to skúšal práve u Kollára. Odzvonilo tiež šéfovi Republiky Milanovi Uhríkovi či jeho straníckym kolegom Miroslavovi Sujovi a Milanovi Mazurekovi. Mimo parlamentu zostáva aj Romana Tabak, ktorej SNS sľúbilo miesto na kandidátke do europarlamentu. Dvere do NR SR zostali zatvorené aj pre bývalého premiéra Eduarda Hegera či exministra Jaroslava Naďa. Končia tiež predstavitelia Demokratov Juraj Šeliga aj Jana Žitňanská. Veľkolepý návrat sa nepodaril ani Mikulášovi Dzurindovi či Györgymu Gyimesimu.

Množstvo nováčikov

Progresívne Slovensko

Najväčším žolíkom PS v parlamente, ak Smer nezloží vládu, bude líder strany Michal Šimečka, ktorý sa vracia z fleku podpredsedu Európskeho parlamentu. Svoj post obhájil aj jediný poslanec PS Tomáš Valášek. Zaujímavé je, že PS bude mať v pléne rovno ďalších troch bývalých predsedov strany - Michala Trubana, Irenu Bihariovú aj Ivana Štefunka. PS bude zastupovať 16 žien a 16 mužov, keďže mali vyrovnaný podiel oboch pohlaví aj na kandidátke. Funkciu si vyskúšajú aj bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak, bývalý moderátor Michal Sabo či bývalý šéf Útvaru hodnoty za peniaze Štefan Kišš. Zaujímavé je, že v klube budú mať advokátku Luciu Plavákovú, ktorá pred časom priznala, že je lesba, a svoj coming out odôvodnila tým, že pomôže odbúrať stigmu, ktorej čelia státisíce ľudí na Slovensku. Medzi poslancami je aj ekonóm Tomáš Hellebrandt, ktorý tiež verejne priznal, že je gej, a v roku 2015 si vo Washingtone zobral za muža Georgea z Brazílie.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Prezident USA Joe Biden
Prišiel čas UKONČIŤ vojnu v Gaze, vyhlásil Biden: Do Izraela má namierené šéf americkej diplomacie
Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní
Vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Svet reaguje na smrť vodcu Hamasu: Západní lídri na ňom nenechali nitku suchú! Bol vrah a terorista, tvrdia
(ilustračné foto)
Na Ukrajinu pôjdu nové kamikadze drony: Dokážu lietať vo dne i v noci! To nie je všetko
Vo veku 31 rokov zomrel britský spevák Liam Payne.
Foto
Hrozné, čo mali nájsť v hotelovej izbe Liama Payna († 31): Polícia hovorí o DEZOLÁTNOM stave
(ilustračné foto)
V Iraku zhabali obrovské množstvo tabletiek captagonu: Neuveriteľné, v čom ich pašovali
Obvinená učiteľka výtvarnej výchovy Jennifer Massey.
Obrovský šok! Polícia prichytila ženu s maloletým chlapcom: Preboha, veď je to jej žiak...