Reklama

Nudným jedlám s fazuľou je koniec: 2 recepty, s ktorými zabodujete! Vyskúšajte a nebudete ľutovať

Nudným jedlám s fazuľou je koniec: 2 recepty, s ktorými zabodujete! Vyskúšajte a nebudete ľutovať

Zdroj: lidl

Reklama

Chcete kvalitnú bielkovinu, vlákninu, kopec vitamínov a množstvo ďalších benefitov pre vaše zdravie? Fazuľa je tá správna voľba, pričom pracovať s ňou v kuchyni nie je žiadny problém. Či už ju hodíte do polievky, alebo pridáte do hlavného jedla.

Kuracie frikasé s bielou fazuľou

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 1 kg kuracích stehenných rezňov
  • 250 g suchej bielej fazule (namočenej cez noc)
  • 2 - 3 bobkové listy
  • morskú soľ v mlynčeku
  • 4 stonky stonkového zeleru
  • 2 mrkvy
  • bio olivový olej
  • čierne korenie v mlynčeku
  • hladkú múku
  • 1 cibuľu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvú šalviu
  • 500 ml teplého zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • 2 francúzske bagety
  • 1 lyžicu masla

Postup:

Fazuľu uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovými listami domäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Umytý a očistený zeler a mrkvu nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky. Zeleninu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Kuracie stehenné rezne osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opečieme ich v hrnci spolu s mrkvou a so stonkovým zelerom. Po chvíli k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku a nahrubo nasekané lístky šalvie. Opekáme, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu. Podlejeme teplým vývarom, pridáme uvarenú scedenú fazuľu a smotanu. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 20 minút domäkka. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Bagety nakrájame na plátky a opečieme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Zľahka potrieme cesnakom a maslom.

Servírovanie

Frikasé podávame v hlbokom tanieri s dochrumkava opečenou bagetou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace