Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2023 16:02 | Správy | Domáce správy
Video

Padlo rozhodnutie, na ktoré čakalo celé Slovensko: PS alebo Smer?! Hlas si vybral

Predsedníctvo strany Hlas-SD rozhodlo o tom, že budú pokračovať v rokovaní o zostavení vlády so Smerom-SD a SNS, s nikým iným. Nebudú viesť už ani neformálne rokovania s predstaviteľmi iných politických strán. Na tlačovej besede to uviedol predseda Hlasu Peter Pellegrini.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

„Výsledkom týchto rokovaní musí byť koaličná zmluva, ktorá zadefinuje rozdelenie jednotlivých rezortov vo vláde, určí pomery v Národnej rade Slovenskej republiky a pomenuje jasné priority budúcej vládnej koalície,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder Hlasu Peter Pellegrini. 

„Povedali sme, že v rámci povolebných rokovaní budú na prvom mieste Hlasu záujmy Slovenska, až potom záujmy našej politickej strany a až úplne na záver osobné ambície jednotlivcov. Povedali sme, že Slovensko potrebuje po voľbách stabilnú a zodpovednú vládu, ktorá nebude riešiť vlastné spory, ale od prvého dňa bude pracovať pre ľudí. A povedali sme, že Hlas pôjde len do takej vlády, v ktorej dokáže naplniť čo najviac svojich priorít pre ľudí. Po dôslednom zvážení týchto priorít a pri plnom rešpektovaní vôle občanov ako jediných nositeľov moci v Slovenskej republike, prejavenej v parlamentných voľbách, sme prijali rozhodnutie pokračovať v rokovaniach o vytvorení novej vlády so stranami Smer a SNS,“ povedal Peter Pellegrini. 

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Líder Hlasu ocenil korektné, pokojné a vecné rokovania so stranami Smer a SNS, ktoré sa diali na straníckych centrálach, a nie v médiách. Ocenil aj ponuku na ďalšie rokovanie od predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. „Čo už oceniť nemôžem, je spôsob, akým sa voči sebe počas týchto desiatich dní vymedzovali potenciálni partneri v rámci možnej koalície okolo Progresívneho Slovenska. Priamy útok poslanca SaS Alojza Hlinu na predsedu KDH, mediálne odporúčania SaS, čo ponúkať a čo neponúkať i meniace sa postoje KDH nás utvrdili v obavách, že takáto koalícia by mala priamo vo svojom vzniku zakódovanú politickú nestabilitu. A ďalší vládny cirkus si Slovensko už naozaj nemôže dovoliť.,“ zdôraznil Peter Pellegrini. 

Hlas je pripravený pokračovať v rokovaniach o zostavení novej vlády. „Budeme ich viesť tak, aby stále platilo: Hlas bude garantom, že členstvo Slovenska v Európskej únii a NATO nebude nijakým spôsobom ohrozené. Hlas bude garantom, že sa nevrátime k chybám minulosti a ani sa Slovensko nestane obeťou ďalšieho sociálneho experimentu. A Hlas bude garantom, že Slovensko sa nebude vracať späť a nebude ani prešľapovať na mieste. Všetky ďalšie rokovania budeme viesť s vedomím, že je našou historickou povinnosťou zlepšiť život ľudí na Slovensku a doručiť im konkrétne výsledky z nášho spravovania krajiny. Bez konkrétnych výsledkov pre lepší život ľudí na Slovensku by naša politická misia nemala žiaden zmysel,“ uzavrel Peter Pellegrini.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivý útok v Chorvátsku: V populárnej lokalite dovolenkárov útočila šelma!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Vznikne moslimská aliancia proti Izraelu? Erdogan vyzýva na rázne kroky
Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier.
Vo Francúzsku začali masívne protesty: Prečo majú obyvatelia problém s novým premiérom?
Britský kráľ Karol III.
Kráľ Karol bojuje s rakovinou: Unikli správy, o ktorých on mlčí
(ilustračné foto)
Krutá tragédia: Chlapci († 9, † 12) sa hrali na pláži v piesku, po chvíli boli mŕtvi!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia! Chlap vyzabíjal svoju rodinu: Desivý nález v dome
Foto
Nemci sú v šoku: Tragicky zahynul tréner († 33) známeho klubu
(ilustračné foto)
Do hniezda záchrany napchali 6 ROČNÉ dieťa: Smutný objav pri dome dievčatka!
Blízkymi priateľmi sú i v súkromí.
Foto
George Clooney a Brad Pitt otvorene: Pripravujú POKRAČOVANIE kultového filmu?! Šepká sa o...
Zničená bytovka po ruskom raketovom útoku v meste Pavlohrad na stredovýchode Ukrajiny,
Rusi chcú ovládnuť celý Donbas: Armáda mala obsadiť ďalšiu obec!
(ilustračné foto)
Napätie vo vesmíre! Porucha spôsobila komplikácie: S TÝMTO nik nerátal!
Viedenské letisko (ilustračné foto)
Nehorázne, čo našli na viedenskom letisku: Lacný trik na policajtov nevyšiel!