Bývalá záchranárka však upozorňuje, že to neznamená, že musíte automaticky úplne prestať dávať tieto potraviny svojmu dieťaťu. "Tieto potraviny sa dajú upraviť tak, aby boli menej šmykľavé – a aby si ich tým pádom mohlo vaše dieťa vychutnať bezpečnejšie."
1. Dajte svojmu dieťaťu ľahší spôsob na konzumovanie
Prvým Nikkiným návrhom bolo pred podávaním rozvaľkať jedlo – ako napríklad kúsok avokáda. Vďaka tomu bude vaše dieťa držať lepšie kúsok jedla bez toho, aby mu vykĺzlo z ruky.
2. Odrežte tvrdšiu textúru
V prípade potravín, ako sú avokádo alebo kúsky manga Nikki navrhla odrezať tvrdšiu textúru z ovocia. Je potrebné však nechať nejakú menšiu časť, aby si vaše dieťa mohlo jedlo udržať v ruke.
3. Pred podávaním ho stlačte v rukách
Tretím spôsobom, ako dať “klzkým“ potravinám mäkkosť je postláčať ich a tým zjemniť ich textúru.