Kačacia pečeň s cviklou a ríbezľovým džemom
Na 4 porcie potrebujeme:
- 50 g mix orechov
- 500 g vykŕmenej kačacej pečene
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- čerstvý alebo sušený tymian
- 100 g mixu šalátových listov
- 500 g červenej varenej repy
- šťavu z ½ citróna
- čerstvú mätu
- 100 g ríbezľového džemu
Postup:
Orechy krátko opečieme na suchej panvici. Očistenú kačaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, položíme plátky pečene, ochutíme tymianom a krátko restujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Počas opekania pečeň polievame výpekom. V miske zmiešame umytý a osušený šalát, repu nakrájanú na malé kocky, nahrubo nasekané orechy, soľ, korenie, olej a citrónovú šťavu.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme šalát. Na vrch uložíme plátky pečene, prelejeme výpekom, posypeme mätou a dochutíme ríbezľovým džemom.