Šťavnaté kuracie rezne na prírodno s kozím syrom a tekvicou
4 porcie
Potrebujeme:
- 1 menšiu tekvicu hokkaido
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymian
- 800 g kuracích pŕs
- 2 červené cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g kozieho syra
- 1 lyžicu masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Umytú tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a nakrájame na mesiačiky. Polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Prihodíme tymian a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.
Medzitým mäso očistíme, nakrájame na menšie rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici s olejom opekáme dozlatohneda. Kým sa mäso opeká, cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. Osolíme, okoreníme a približne v polovici pečenia tekvice pridáme na plech do rúry. Na mäso rozložíme kozí syr, do panvice prihodíme plátok masla a mäso posypeme tymianom. Prilejeme trochu teplej vody a rezne zakryté alobalom necháme v panvici chvíľu odpočinúť.
Servírovanie
Rezne servírujeme s tekvicou preliate výpekom a hrsťou petržlenovej vňate.