Chápadlá chobotníc sú dlho po usmrtení schopné používať svoje prísavky, pokiaľ ich neuvaríte. Málokde na svete konzumujú chobotnice surové, no v Južnej Kórei jedia tieto inteligentné morské tvory dokonca zaživa. Doplatil na to 82-ročný muž. Nedostatočne požuval chápadlo, ktoré sa v krku aktivovalo. Prisalo sa mu v dýchacích cestách a starček sa udusil.
K incidentu došlo v juhokórejskom Kwangdži. Senior dostal pri dusení infarkt a po príchode záchranárov na miesto sa ho už žiaľ nepodarilo zachrániť a v nemocnici ho vyhlásili za mŕtveho.
Pokrm san-nakdži sa podáva ihneď po odrezaní chápadiel chobotnice, čo znamená, že sa na tanieri chápadlo ešte stále krúti. Je to obzvlášť populárna pochúťka v pobrežných oblastiach v krajine.