Treska, rožok a borovička
Ladislav Levický (43), produktový manažér, Nitra
- Danko zase trepe nezmysly, nič iné sa od neho očakávať nedá. Po tom, čo sú reštauračné zariadenia zdecimované po pandémii a zdražovaní energií, určite toto je to, čo očakávali ako pomoc od vlády. Tá pestrosť jedálnych lístkov bude naozaj veľká takýmto spôsobom. Navrhujem všade dať tresku s rožkom, k tomu borovičku a zatvoriť kuchyne.
Držkový guláš a slivovica
Danka (59), krčmárka z obce Nemce (okr. B. Bystrica)
- Ja by som odporučila držkový guláš, ten tu máme počas akcií. Chýbať by nemali bryndzové halušky, kapustnica a pridala by som i segedín od tety Margit. Odporučila by som aj liptovské droby. Je to parádne jedlo z baraních čriev s haruľovým cestom. A prípitok slivovicu na vypálenie červíka. Pokojne môže prísť pán Danko aj k nám do krčmy.
Halušky, pirohy a lokše
Miloš Štefanský (62), poistný maklér, Prešov
- Myslím si, že máme dosť národných jedál - napríklad halušky, pirohy aj lokše. Jedlá vznikali z toho, čo mali babičky v komore a čo zožali na poli, a nie z toho, čo si práve zmysleli, že nakúpia v supermarkete a vymyslel nejaký politik.
Demikát a básnička
Ľubica Lehotská (70), podnikateľka, Bratislava
- Neviem, do akej miery je pán Danko znalý klasickej slovenskej kuchyne, ale mohol by variť štiarc, haruľu, demikát a k tomu aj niečo zarecitovať zo svojej rodnej dediny, aby sa jedlo dobre kĺzalo dolu krkom.