Pizzeria Utópia Poprad
Michal (51), majiteľ Pizzerie Utópia a Peter (39), kuchár, Poprad
- Vôbec nerozumiem tomuto nápadu. Sú reštaurácie s jasným zameraním a im prikazovať čo majú ponúkať je trochu cez čiaru. My sme pizzeria a ľudia od nás očakávajú jasne špecifikované jedlá. Priznávam, že sme na začiatku ponúkali pizzu s bryndzou aj bryndzové špenátové halušky. Aj keď tieto jedlá celkom išli vôbec nezapadali do tohto konceptu. V takej Vietnamskej alebo čínskej reštaurácii dostanú prípis s národným jedlom. Keď to bude ich národné jedlo tak fajn ale ak budú musieť variť napríklad pirohy... Alebo to dopadne tak po Slovensky ako skoro všetko, nájde sa kulantný spôsob ako to obísť.
Koliba Kamzík
Igor (53), spolumajiteľ Koliba Kamzík, Smokovec
- Prevádzkujeme Kolibu v Smokovci a v Slavkove a práve kvôli tomu, že naše jedlá sú špecifické, tak máme svoju veľkú klientelu. Neviem, či sa národné menu trafí do našich receptúr, alebo ich budeme musieť prerábať na úkor našich hostí. Vôbec si to nedokážem predstaviť tento gastronomický model. Veľmi sa teším na národné menu v takom McDonalde.
Hotel Patria
Jozef Bendžala, Hotel Patria, Štrbské Pleso
- Hotely si svoje menu robia na základe dopytu svojej klientely. Ak by k nám prišiel so silnou skupinou a mal by jasnú požiadavku, tak my sme schopní mu vyhovieť. O našich zákazníkov sa budeme starať podľa ich požiadaviek.