Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie pečienky na 3 spôsoby: Takto ste ich ešte nejedli! Všetko, čo potrebujete, už máte doma

Kuracie pečienky na 3 spôsoby: Takto ste ich ešte nejedli! Všetko, čo potrebujete, už máte doma

Zdroj: lidl

Reklama

Istá časť ľudí vnútornosti z rôznych dôvodov nekonzumuje. Ak k nim patríte, tentoraz vám neulahodíme. Všetci ostatní však zbystrite pozornosť, pretože nasledujúca trojica receptov, ktorých spoločným menovateľom sú kuracie pečienky, by vás mohla zaujímať.

Kuracie pečienky s hruškami a orechmi

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 hrsť vlašských orechov
  • 400 g kuracej pečene
  • olivový olej
  • 3 hrušky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • biele pečivo podľa chuti (napr. ciabatta)
  • čerstvý tymian
  • 150 ml červeného suchého vína
  • 50 g masla
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 50 g šalátu mix
  • šťavu z ½ citróna

Postup:

Na suchej panvici krátko orestujeme orechy.

Pečienky očistíme, prekrojíme a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané dve hrušky, na drobno nasekané tri strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkovej cibuľky. Premiešame a restujeme do zlatista.

Medzitým opečené orechy preložíme do misky a na panvicu nalejeme olej, na ktorom opečieme krajce pečiva.

Orestované pečienky ochutíme tymianom, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme maslo, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.

Opečené krajce zľahka potrieme strúčikom cesnaku.

V miske zmiešame umytý šalát, orestované podrvené orechy, nakrájanú čerstvú hrušku a nasekané zelené časti lahôdkovej cibuľky. Ochutíme olejom, soľou, korením a citrónovou šťavou.

Servírovanie

Na opečené krajce rozvrstvíme restované pečienky a prelejeme výpekom. Servírujeme s hruškovým šalátom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace