Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 hrsť vlašských orechov
- 400 g kuracej pečene
- olivový olej
- 3 hrušky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- biele pečivo podľa chuti (napr. ciabatta)
- čerstvý tymian
- 150 ml červeného suchého vína
- 50 g masla
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 50 g šalátu mix
- šťavu z ½ citróna
Postup:
Na suchej panvici krátko orestujeme orechy.
Pečienky očistíme, prekrojíme a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané dve hrušky, na drobno nasekané tri strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkovej cibuľky. Premiešame a restujeme do zlatista.
Medzitým opečené orechy preložíme do misky a na panvicu nalejeme olej, na ktorom opečieme krajce pečiva.
Orestované pečienky ochutíme tymianom, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme maslo, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.
Opečené krajce zľahka potrieme strúčikom cesnaku.
V miske zmiešame umytý šalát, orestované podrvené orechy, nakrájanú čerstvú hrušku a nasekané zelené časti lahôdkovej cibuľky. Ochutíme olejom, soľou, korením a citrónovou šťavou.
Servírovanie
Na opečené krajce rozvrstvíme restované pečienky a prelejeme výpekom. Servírujeme s hruškovým šalátom.