„Vždy som mal rád sladké a navyše sa mi páčili zákusky, ktoré nielen dobre chutia, ale aj vyzerajú. A na Slovensku ich veľmi nebolo kde dostať, tak som si povedal, že sa ich raz naučím piecť,“ začína svoje rozprávanie o tom, ako sa dostal k tejto záľube. Rozhodujúcim faktorom, ktorý ho podobne ako mnohých ľudí po celom svete zatvoril do kuchyne, bol covid a obmedzenia s ním spojené. „Zrazu som sa už nemal na čo vyhovárať. Dlho mi trvalo, kým som pochopil, že pri takýchto zákuskoch záleží na každom grame a každom stupni Celzia, ale na chybách, veľa chybách som sa naučil. Mám teóriu, že talent je len malá časť úspechu. Dôležitejšia je vôľa sa učiť a drina. Bez toho to nejde.“
Perfekcionista
Súťaž ho preverila zo všetkých stránok. Priznáva, že to bolo náročné fyzicky aj psychicky. „Viac, ako som si na začiatku pripúšťal. Vždy som si myslel, že som celkom odolný človek, ale prišli momenty, keď mi nebolo všetko jedno. Fyzická únava sa dá prekonať, ale v momentoch, keď sa vám nepodarí všetko tak, ako ste si to naplánovali, a zároveň ste veľký perfekcionista, máte chuť hádzať plechmi,“ smeje sa. „Našťastie som mal doma obrovskú podporu a v stane super kamošov, takže som sa dal vždy dokopy.“
Avšak kým v domácom prostredí ho pečenie zvykne upokojiť, tentoraz to bolo inak. „Tu skôr platilo to, že extrémne podmienky vás dokážu vyhecovať k lepším veciam. Často som vôbec netušil, ako to celé vypáli a neustále som mal v hlave: len si neurob hanbu. Vtedy boli úžasní ľudia zo štábu, ktorí nás uisťovali, že sme v top 12 a žiadna hanba nehrozí, tak už ostáva si to len užiť.“
Štúdiá v Turecku
S užívaním to z jeho strany bolo opatrné. Najmä zo začiatku bolo cítiť, ako sa v porovnaní s ostatnými pred kamerami kontroluje a nedovolí emóciám, aby ho ovládli. „Ono to naozaj nebolo o tom, že som sa kontroloval. Mne skrátka chvíľu trvá, kým sa v novom prostredí osmelím a otvorím. To bol aj dôvod, prečo som veľmi váhal, či do šou ísť. Vedel som, že budem za toho tichého, možno až arogantného, ale nie je to tak. Milujem zábavu, viem byť aj veľmi sarkastický, rád si robím vtipy zo seba, len potrebujem čas,“ vysvetľuje úspešný mladík, grafický dizajnér, ktorý svojho času študoval v Turecku.