Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty z diviny, z ktorých sa budete zalizovať: Takto ju správne pripravíte!

Recepty z diviny, z ktorých sa budete zalizovať: Takto ju správne pripravíte!

Zdroj: lidl

Reklama

Na tanieri bežného Slováka je to vzácnosť, hoci naše lesy oplývajú bohatstvom divej zvery. Ponúkame vám dva recepty z jeleňa, no dávajte si na hrnce pozor, keďže správne pripraviť divinu je tak trochu umenie.

Jelení guláš na červenom víne s rozmarínom a pečenou tekvicou

  • 6 porcií

Potrebujeme:

  • 3 cibule
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • 7 guľôčok nového korenia
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 maslovú tekvicu
  • olivový olej
  • čerstvý tymian
  • 600 g jelenieho mäsa na guláš
  • 1 lyžicu sladkej mletej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 300 ml červeného suchého vína
  • horúcu vodu alebo zeleninový vývar
  • čerstvý rozmarín

Servírovanie: 2 lahôdkové cibuľky

Postup:

  • V hrnci rozpustíme masť. Prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkové listy a nové korenie. Ochutíme soľou, korením a nasekaným cesnakom. Po chvíli prihodíme mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Pridáme papriku, paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Podlejeme vínom, varíme, kým sa z vína odparí alkohol, a prilejeme horúcu vodu alebo zeleninový vývar. Varíme približne 120 minút. Na záver do guláša prisypeme nasekaný rozmarín.
  • Maslovú tekvicu ošúpeme, vyberieme dužinu a nakrájame na menšie kúsky. Tekvicu v miske polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Posypeme tymianom a všetko spolu dôkladne premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.

Servírovanie

  • Upečenú tekvicu servírujeme s jelením gulášom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace