Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2023 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Hrdinský zápas Oľgy: Prestalo jej biť srdce a bola mesiac v kóme! Jej príbeh vás dojme

Láskou k rodine poráža krutý osud. Počas jedného júnového popoludnia sa manažérka Oľga (32) z Jasenice (okr. Považská Bystrica) rozhodla zajazdiť si na motorke. Vošla do obce Makov, keď sčista-jasna dostala mozgovú príhodu a nad strojom stratila kontrolu.

Podpora od Bekima

Statočná Oľga vraví, že bola v krátkom čase na druhom brehu po sebe dvakrát. „Nič si z toho nepamätám, iba som hlboko v srdci cítila veľkú lásku k svojej dcére a k Jozefovi. Lekári mi povedali, že deti mať nebudem, mala som problém otehotnieť. Podarilo sa to až na druhýkrát po umelom oplodnení a dcérka je pre mňa obrovským darom. Pre niečo ma tu osud nechal. Možno preto, aby som zdravým ľuďom povedala, že aj taká obyčajná vec, ako je poškrabať sa za uchom, je pre niekoho nesplniteľnou túžbou, a nech si vážia, že môžu kráčať alebo si ozdobiť stromček,“ hovorí Oľga, ktorá bola mesiac v kóme na umelej pľúcnej ventilácii.

Zdrvení rodičia si vypočuli správu, akú nechcú počuť žiadna mama ani otec. Lekári predpovedali, že sa už nikdy nepreberie. S bolestivou a krutou prognózou sa muselo vyrovnať aj malé dievčatko, ktoré navštevuje prvý ročník základnej školy. Keď sa po mesiaci v kóme maminka prebrala, Rebeka v dojatí, že ju počuje a vidí, povedala: „Mami, aká si dobitá. A nemáš vytrhané obočie.“

Oľga sa na prvých slovách a roztrasenom hlásku Rebeky dnes smeje cez slzy. Dcérka jej nosí do nemocnice obrázky, na jednom z nich namaľovala maminku ako kráľovnú so širokým úsmevom. Aj preto Oľga bojuje zo všetkých síl a so zdvihnutou hlavou a statočným srdcom čelí nepredvídateľnej budúcnosti - nevie, či niekedy bude chodiť, či pohne prstami. Je však vďačná tým, ktorí jej pomáhajú. Vrátane známeho moderátora a stand-up komika Bekima, ktorý je sám na vozíčku.

„Bol to on, ktorý ma posadil na invalidný vozík. Bez neho by som možno ešte teraz bola ležiak. Dozvedel sa o mne a bol ma pozrieť v nemocnici, mal zlomený presne ten istý krčný stavec ako ja. Čudoval sa, že ma nikto neposadil na vozík... Tak ma naň otec s Jožkom posadili. Vďačím za to Bekimkovi,“ vyjadruje slová vďaky bývalá motorkárka.

Šoférovanie je jednou z vecí, ktoré jej najviac chýbajú, hneď po pečení vianočných koláčikov so svojou malou dcérkou alebo zdobení stromčeka. To všetko zostáva pre Oľgu momentálne iba snom. Ten sa však môže premeniť na skutočnosť aj vďaka sile, ktorú jej dáva milujúci muž. „Jozef je úžasný, klobúk dole pred ním. Dodáva mi najviac energie, je mi skutočnou oporou. Aj keď mám zlý deň, nájde v ňom niečo pozitívne,“ hovorí s dojatím v hlase.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivý útok v Chorvátsku: V populárnej lokalite dovolenkárov útočila šelma!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Vznikne moslimská aliancia proti Izraelu? Erdogan vyzýva na rázne kroky
Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier.
Vo Francúzsku začali masívne protesty: Prečo majú obyvatelia problém s novým premiérom?
Britský kráľ Karol III.
Kráľ Karol bojuje s rakovinou: Unikli správy, o ktorých on mlčí
(ilustračné foto)
Krutá tragédia: Chlapci († 9, † 12) sa hrali na pláži v piesku, po chvíli boli mŕtvi!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia! Chlap vyzabíjal svoju rodinu: Desivý nález v dome
Foto
Nemci sú v šoku: Tragicky zahynul tréner († 33) známeho klubu
(ilustračné foto)
Do hniezda záchrany napchali 6 ROČNÉ dieťa: Smutný objav pri dome dievčatka!
Blízkymi priateľmi sú i v súkromí.
Foto
George Clooney a Brad Pitt otvorene: Pripravujú POKRAČOVANIE kultového filmu?! Šepká sa o...
Zničená bytovka po ruskom raketovom útoku v meste Pavlohrad na stredovýchode Ukrajiny,
Rusi chcú ovládnuť celý Donbas: Armáda mala obsadiť ďalšiu obec!
(ilustračné foto)
Napätie vo vesmíre! Porucha spôsobila komplikácie: S TÝMTO nik nerátal!
Viedenské letisko (ilustračné foto)
Nehorázne, čo našli na viedenskom letisku: Lacný trik na policajtov nevyšiel!