S bábovkou nie sú žiadne piplačky, zmiešate suroviny, vylejete cesto do formy a už sa to pečie. Je úžasná aj na servírovanie. Jediný kameň úrazu nastane, keď začnete rozmýšľať nad jej kalorickou hodnotou. Raz darmo, ako každý koláč, aj bábovka sa lepí na boky. Ale nie táto naša!
Bábovka s tvarohom, s jablkami, hrnčeková, s kyslou smotanou... Receptov sú tony, táto naša z receptov Lamart má však hneď dve výhody. Namiesto obyčajnej múky totiž do nej ide špaldová a tá je bohatá na bielkoviny, vlákninu a je ľahšie stráviteľná. Ako bonus chutí jemne po orieškoch, čo dáva bábovke príjemnú príchuť. Ďalšia zdravá prísada dáva tejto výnimočnej bábovke jemnosť a šťavnatosť.
V TOMTO recepte na bábovku zároveň nájdete aj trik, ako vyklopiť každú bábovku bez toho, aby sa potrhala.
Niečo navyše:
Pripravte si k tejto bábovke voňavý a hrejivý tekvicový nápoj a sivé studené dni budú oveľa krajšie.
Náš tip: Forma na bábovku Lamart je v rôznych prevedeniach za skutočne dobrú cenu v PLANEO a na planeo.sk. Svojou úpravou zaručujú rýchle a ľahké odlepenie cesta od povrchu.