Bravčové rezne s bryndzou, so slaninou a špenátom
Na 4 porcie budeme potrebovať
- 4 bravčové rezne
- 600 g zemiakov
- morskú soľ v mlynčeku
- olivový olej
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 pór
- 6 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 150 g masla
- 80 g slaniny na plátky
- 200 g bryndze
- 100 ml suchého bieleho vína
- 125 g mladého špenátu
Postup:
Opekané zemiaky s pórom a cesnakom
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode dopolomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Orestujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Pridáme k nim nakrájaný pór, 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, lístky čerstvého tymianu a 100 g masla. Restujeme na miernom ohni domäkka.
Bravčové rezne s bryndzou a so slaninou
Umyté a osušené bravčové rezne zľahka naklepeme. Ochutíme ich soľou a korením. Opečieme ich na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Potom k nim pridáme plátky slaniny, zvyšný cesnak nakrájaný na plátky a ďalej opekáme. Rezne otočíme a na každý pridáme 1 lyžicu bryndze. Na ňu položíme opečené plátky slaniny. Pridáme k nim 50 g masla a víno. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme umytý a osušený špenát a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovaných zemiakov a na ne bravčový rezeň s bryndzou, so slaninou a špenátom. Na záver môžeme pokvapkať výpekom.