Zamestnanci reštaurácie Pecenek Doner vo videu na vysoký špíz navrstvujú tenké plátky jahňacieho mäsa, medzi ktorými je štedro pridaný jahňací loj. V komentároch sa však ukázalo, že takto sa doner pripravuje len "na dobrých miestach", čím viac sa človek vzďaľuje od domoviny kebabu, tým viac kvalita klesá.
Napriek tomu, že doner kebab pochádza pôvodne z Turecka, v 70. rokoch 20. storočia sa toto jedlo stalo v Nemecku veľmi populárnym. Nemecký doner kebab je tiež považovaný za zlatý štandard pre milovníkov mäsových pokrmov.
Dokumentárny film z roku 2020 odhalil obsah mnohých doner kebabov v Británii. Moderátor Jimmy Doherty navštívil dodávateľa pre obchody v celej krajine a videl, ako sa v továrni melú jahňacie odrezky a miešajú so sójovým proteínom a korením. Z tejto zmesi sa potom vytvarujú placky, ktoré sa napichujú na špajdle medzi vrstvy jahňacej kože a balia sa na rozvoz. Toto odhalenie prirodzene veľa konzumentov odradilo. O to viac si užili, keď mohli vidieť ako sa robí klasický, pravý doner kebab.