Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dráma v Trenčíne mohla skončiť tragicky: Unikajúci plyn priotrávil celú rodinu! Desivé podrobnosti

Zachránil si najbližších! Adoptívny otec Amy (2) nikdy nezabudne na tento utorok, keď ona a jej mamina (26) mohli prísť o život.

Keď ich prišiel navštíviť, malá sa mu posťažovala na bolesti bruška, a tak vybehol do neďalekej lekárne po lieky. Po pár minútach sa vrátil do bytovky v Trenčíne, no takmer omdlel od ľaku - na zemi našiel bezvládne telá dcérky a jej mamičky. Rýchlo zavolal záchranku, ktorá napokon odviezla aj jeho.

Rodinnú drámu opísal starý otec dievčatka: „S manželkou sme neboli doma. Boli sme v Čechách, keď nám volali, čo sa stalo. Otec mojej vnučky išiel z práce a zastavil sa u nás doma, aby pozrel dcérku. Moja dcéra bola s Amy,“ hovorí starký s tým, že keď k nim prišiel domov, Amy bolelo bruško. „Necítila sa dobre, a tak jej otec vybehol do neďalekej lekárne. Keď sa vrátil, neveril vlastným očiam. Moja dcéra a vnučka ležali nehybne na zemi,“ dodal dedko. Dcérin partner okamžite volal záchranku, ktorá našťastie prišla takmer okamžite na miesto.

„Našiel som ich v bezvedomí. Zavolal som na 112 a poprosil o pomoc. Po telefóne ma navigovali, aby som sa pokúsil stabilizovať malú aj Dianu. Aj mňa priotrávil plyn," povedal partner otrávenej ženy. Jeho slová potvrdila hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. „Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo tri ambulancie k nahlásenému úniku oxidu uhoľnatého v byte v Trenčíne. Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice troch pacientov. Ženu (26), muža (28) a maloleté dieťa s diagnózou toxický účinok,“ uviedla s tým, že muža už prepustili, no jeho partnerku a dcérku si nechali v nemocnici.

„Máme hospitalizované dve osoby. Jednu dospelú a jednu maloletú po intoxikácii oxidom uhoľnatým. Ich zdravotný stav je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová. Čo sa presne stalo a odkiaľ unikal oxid uhoľnatý, zatiaľ nie je jasné. „Neviem si predstaviť, čo by sa stalo, keby otec mojej vnučky neprišiel. Nechcem na to ani len pomyslieť,“ podotkol starký, ktorý dodal, že každý rok nechávajú robiť revíziu kotla a len nedávno dávali kontrolovať rozvody. „Netuším, odkiaľ to unikalo, ale verím, že odborníci na to prídu.

„Polícia v Trenčíne začala v súvislosti s únikom oxidu uhoľnatého z plynového kotla trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecné ohrozenie,“ informovala policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Bol otec dcéry Naomi.
Foto
Náhle zomrel MMA zápasník († 38): V minulosti tvoril pár so speváčkou Demi Lovato
Juraj Loj si navliekol Petrine šaty!
Foto
V SND museli prešívať: Juraj Loj sa navliekol do Vajdovej ŠIAT! Sledujte tú FOTO
Ovčiarsku sezónu na Liptove ukončia slávnosťami bryndze v Liptovskom Mikuláši.
Váš Tip
Ovčiarsku sezónu na Liptove ukončia slávnosťami bryndze: Čo návštevníkov čaká na chutnom podujatí?
Cloe-up view of a pharmacist hands holding merchandise.
Ak máte vysoký tlak, zbystrite: Sťahujú z trhu TENTO liek! Môžete ho ďalej užívať?
Foto
Prídu na Slovensko hviezdy?! ME do 21 rokov lákajú už teraz
(ilustračné foto)
Koniec jesennej idylky? Počasie vám pokazí plány: Čo očakávajú meteorológovia?
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Do krajiny dorazili obrovské záplavy: Muža padajúci strom, strašné, čo sa stalo deťom...
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Eskalácia napätia? Rozruch v krajine, ktorá je členom NATO
Foto
Frustrovaný Slovan, naštvaný Oremus: Pecararo zlomil hokejku o tvár Jasečka
Lion in a zoo
Nešťastie v zoologickej záhrade: Riaditeľku dotrhali 3 levy!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Bývalý prezident Rudolf Schuster: Za svoju činnosť získal ocenenie!