"Receptúra je rovnaká už dlhé roky a odlišuje sa len svojskými prísadami. Nemôže chýbať čerstvé a údené mäso, klobása, kapusta, hríby, koreniny. V prípade, že kapustnica ostane, hlboko sa zamrazí a bude k dispozícii všetkým klientom nocľahárne aj počas zvyšných sviatočných dní," uviedol Langstein, ktorý jej vždy navarí viac.
Ako zdôraznil, mesto pod Urpínom patrí k lídrom v poskytovaní a variabilite zariadení a v riešení sociálnej krízovej intervencie. Bolo jedným z prvých miest na Slovensku, ktoré na svojom území zriadilo nocľaháreň pre bezdomovcov a začalo sa venovať krízovej intervencii v sociálnych službách na profesionálnej úrovni. Za 30 rokov poskytla takmer 200.000 nocľahov.
"V prípade, že si nejaká osoba bez domova počas mrazivých dní a nocí vyžaduje prevoz do ohrevne, ktorá funguje v rámci nocľahárne, spolupracujeme so zdravotnou dopravnou službou," konštatoval Langstein.