Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2023 04:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Folkloristka Iveta († 56) zomrela pri strašnej zrážke: Mrazivé svedectvo spolucestujúcej!

Domov to už nemali ďaleko. Žiaľ, jedna z nich už na Vianoce svojich milovaných blízkych neobjíme... Tragicky sa skončila zrážka dodávky a kamióna vo štvrtok skoro ráno pri Zvolene v smere na Detvu. V dodávke sedeli opatrovateľky, ktoré sa z Rakúska vracali na najkrajšie sviatky v roku domov za rodinami.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Podľa desivého svedectva Stanky (41), jednej z nich, sa šofér snažil ešte v poslednej chvíli zrážke s kamiónom zabrániť, žiaľ, do niekoľkotonového kolosu nabúrali bokom. Náraz trafil okno, pri ktorom sedela jedna zo zakladateliek FS Poltárica Iveta († 56). Pomoci jej už nebolo.

Stanka (41) mala obrovské šťastie v nešťastí. Sedela totiž vpredu pri šoférovi a neutrpela žiadne zranenia. „Len som mala veľa skla vo vlasoch,“ skonštatovala ešte stále vydesená opatrovateľka. Tá sa pre Nový Čas rozpamätala na momenty hrôzy. Žena, ktorá pracuje ako opatrovateľka neďaleko rakúskeho Linzu, sa totiž aj s ostatnými ženami vracala domov na sviatky na stredné Slovensko. Domov to tak už nemali veľmi ďaleko.

 

Zábery z miesta nehody si pozrite v galérii.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Pri Zvolene okolo druhej ráno však stačil okamih a došlo k tragédii. Podľa jej slov ich dodávka vyletela zo zákruty. „Videla som, že sa blížia silné svetlá a zrazu vidím, že sa odchyľujeme od trasy a vchádzame do cesty kamióna. S kolegyňami sme vykríkli. Zakryla som si oči,“ spomína Stanka. V tej chvíli bola zmierená so všetkým...

Dramatické chvíle záchrany

„Šofér to v poslednej chvíli strhol tak, že sme do kamióna narazili bokom,“ opisuje hororové okamihy. Po náraze vyskočila z auta a pokúšala sa volať záchranku. „Rýchlo som sa vrátila do auta a žene, čo sedela za šoférom, z tváre kvapkala krv. Nahmatala som jej pulz. Nereagovala na mňa, ale vedela som, že prežije,“ vraví. Vzadu boli ďalšie tri ženy. Ivete († 56), jednej z nich, ktorá sedela pri okne, skúšala nahmatať pulz. „Už som jej ho nenahmatala. Bolo mi jasné, že už jej niet pomoci. Zrejme zadriemala a hlavu mala na okne a trafilo ju to,“ smutne konštatuje.

Napokon sa jej podarilo zalarmovať pomoc a zastavili im aj elektrikári, ktorí cestovali z Hamburgu. Stanka, ktorá cestovala do Lučenca, hovorí, že nebohá Iveta pochádzala z Poltára. Väčšina žien smerovala domov na stred Slovenska, jedna z nich bola zo Šale, preto stihla vystúpiť skôr. „Šofér išiel dlhú štreku,“ skonštatovala na záver Stanka, ktorá v zahraničí pracuje 18 rokov a po smutnom zážitku už si takto do auta sadnúť nechce. „Odteraz budem jazdiť asi len vlakom, je to síce dlhšie, ale bezpečnejšie,“ dodáva.

Úradoval mikrospánok?

Na mieste zasahovali zdravotníci aj policajti. „Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k dopravnej nehode dodávky a kamióna. Na mieste sa nachádzalo šesť zranených osôb. 56-ročná žena, žiaľ, utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. 57-ročnú ženu záchranári s kraniotraumou transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. 58-ročnú a 60-ročnú ženu s povrchovým poranením hlavy transportovali do nemocnice vo Zvolene. 41-ročnú ženu a 38-ročnú ženu ošetrili záchranári na mieste,“ vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová.

 

Zábery z miesta nehody si pozrite v galérii.

 

Nešťastie vyšetrujú aj muži zákona. „37-ročný vodič dodávky jazdil po ceste I/16 v smere od Zvolena do Detvy, pričom pravdepodobne vplyvom mikrospánku prešiel vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa bočne zrazil s oprotiidúcim kamiónom. V dodávke boli okrem vodiča aj spolujazdkyne, pričom jedna z nich, 56-ročná žena, utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla, a ďalšia, 57-ročná žena, bola s ťažkými zraneniami prevezená do nemocnice. Na miesto nehody bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

57-ročná žena skončila v Rooseveltovej nemocnici. „Pacientka je hospitalizovaná na neurochirurgickej klinike a jej stav je vážny,“ povedala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Za Ivetou smútia aj členovia FS Poltárica. „Vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine. Ani neviem, čo napísať, Ivetka, odpočívaj v pokoji. Odišla jedna zo zakladateliek FS Poltárica, mama, sestra, priateľka, úžasný človek,“ napísali na sociálnej sieti. Láska k foklóru sa preniesla aj na jej dcéru, ktorá je jednou z vedúcich súboru.

 

Zábery z miesta nehody si pozrite v galérii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fab, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička
Prestrelku pri izraelskom konzuláte označila polícia za teroristický útok.
PANIKA v uliciach mesta: Neznámy šialenec strieľal na hodinárstvo! Súvisí to s inými incidentmi?
Milan Škriniar podstúpi na budúci týždeň v katarskej Dauhe operáciu zraneného ľavého členka.
Francúzsky expert prehovoril: Pravý dôvod Škriniarovho trápenia v Paríži!
(ilustračná foto)
Zomrela herecká a dabingová ikona: Len pred pár týždňami mu fanúšikovia spievali k narodeninám
(ilustr. foto)
Šialený trend na internete: Ľudia jedia HLINU! Aha, aké zázračné účinky má mať
ilustračné foto
EVAKUÁCIA v Rusku: Útok vyše 100 dronov z Ukrajiny! Požiar vznikol na tomto mieste
Na snímke ulice v zaplavenom kúpeľnom meste Jeseník
Voľby v Českej republike: Začína sa sčítavanie hlasov! Poznačili ničivé povodne záujem voličov?
Instagramová senzácia Olivia si získala popularitu vďaka obsahu, ktorý podporuje pozitívny postoj k svojmu telu.
Foto
FOTO Oliviu obdivujú po celom svete: Keď uvidíte ako vyzerá, pochopíte prečo! Je za tým krásna myšlienka
K poľovníkovi pribehla laň, ktorá sa dokonca nechala pohladkať.
Váš Tip
Poľovník sa vybral na lov, namieril zbraň na zver, a V TOM... Nebudete veriť, čo nasledovalo!
(ilustračné foto)
Podgurážený chirurg zrazil cyklistu, potom zamieril na operačku! Vyjadrenie prokuratúry vás zarazí
Na snímke zvýšená hladina Moravy na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave.
Aktualizované
Suma, z ktorej vám padne sánka: Škody po povodniach sa pohybujú v ASTRONOMICKÝCH výšinách