Každý, kto už niekedy navštívil Taliansko, vie, že existujú nepísané pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Tie najdôležitejšie sa týkajú jedla a pitia. Cappuccino po jedenástej hodine doobeda? Len pre turistov. Ananás na pizzi? Trestuhodné, minimálne doteraz. Výtvor Gina Sorbilla s názvom Margherita con Ananas stojí 7 eur. Nie je to však obyčajná ananásová pizza.
Táto je zbavená paradajkovej vrstvy, posypaná najmenej tromi druhmi syra s ananásom dvakrát tepelne upraveným pre karamelizovaný pocit. Sorbillo ju vraj vytvoril preto, aby bojoval proti predsudkom o jedle: „Ľudia nasledujú dav a riadia sa názormi iných alebo tým, čo počujú. V posledných rokoch som si všimol, že veľa ľudí odsudzuje ingrediencie alebo spôsoby prípravy jedla len preto, že ich v minulosti nepoznali.“
Tým, že pizzu vytvoril vo svojej reštaurácii v historickom centre Neapola, podľa neho urobil dôležitý krok. Ananás na pizzi je pre väčšinu Talianov odporný. Jeho novinka, ktorú tento týždeň predstavil na sociálnych sieťach, sa preto mnohým nepáčila. Gino taktiež dodal, že sa nevyhol urážkam na sociálnych sieťach. O jeho pizzi sa dokonca diskutovalo v celoštátnej televízii. Tvrdí však, že tí, ktorí boli dostatočne zvedaví, aby ju ochutnali, boli priaznivo naladení.