4. Červené mäso
Potraviny bohaté na bielkoviny, medzi ktoré patri aj mäso, pomáhajú zvyšovať črevné hormóny, ako je glukagónu podobný peptid 1IN, uvádza Journal of Obesity and Metabolic Syndrome. A čo mnohých určite poteší, tieto látky sú bežnou zložkou liekov na chudnutie. Ich tajomstvom je, že pomáhajú znižovať chuť do jedla a naopak povzbudiť spaľovanie tukov.
Ak však nevyhľadávate mäsové výrobky vôbec, odborníci majú na výber aj rastlinné bielkoviny, ako sú tofu, fazuľa a šošovica.
5. Spracované potraviny
Nie všetky spracované potraviny musia byt nevyhnutne škodlivé. Konzervovaná fazuľa, ryby, či zelenina, môžu byť naopak tou správnou voľbou. Najmä za morské plody, ako sú sardinky, sa vám poďakuje vaše srdce, pretože majú protizápalové účinky a esenciálne omega 3 oleje.
6. Orechy
Určite ako prvé zo svojej bežnej stravy vyradíte potraviny, ktoré obsahujú veľké množstvo tukov. Medzi tie patria aj orechy. Pravdou však je, že majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny a sú plné vitamínov a minerálov, vysvetľuje Dr. Sharayah Carter. Ak by mala odporučiť jeden druh, vybrala by mandle, ktoré sú skvelou voľbou pri chudnutí.
Ďalšia zo štúdii preukázala, že účastníci, ktorí jedli pravidelne orechy, dosiahli takmer desaťpercentné zníženie hmotnosti. Preto mnoho odborníkov odporúča túto pochúťku namiesto sladkostí a iných dobrôt, ktorým môžete počas výzvy podľahnúť.