Vajcia
Za nepríjemnými vetrami môže stáť prehĺtanie nadmerného množstva vzduchu či konzumácia potravín, ktoré sú ťažko stráviteľné. Portál The Sun zaradil medzi hlavných vinníkov vajcia. Nezáleží na tom, na aký spôsob si ich vychutnáte. Okrem veľkého množstva bielkovín a zdravých tukov tiež obsahujú zlúčeniny síry, ktoré sa nachádzajú najmä v žĺtku.
"U jedincov citlivých na zlúčeniny obsahujúce síru alebo špecifické bielkoviny vo vajciach môže konzumácia viesť k zvýšenej produkcii plynu a výraznému zápachu zhnitých vajec,“ vysvetľuje Sas Parsad, odborník na doplnky a zakladateľ spoločnosti The Gut Co.
Nemusíte sa však obávať, problému sa vyhnete, keď jednoducho obmedzíte príjem týchto spúšťačov. Odborník radí používať ako náhradu pri varení a pečení tofu, jogurt alebo banán.
Zelenina
Po konzumácii zeleniny, ako je brokolica, kel, kapusta a karfiol, sa problémom s nafukovaním nevyhnete. Spôsobuje to vysoký obsah vlákniny a zlúčeniny síry. Vďaka tomu sa zvýši nie len frekvencia vetrov, ale aj ich zápach. Málokto si vie predstaviť varenie bez cibule či cesnaku, ktoré okrem všeobecne známeho zápachu z úst prinášajú aj iné arómy. Potom sa nemôžete čudovať, že nafukovanie môžete zažívať podstatne často.